♥ SeGalanyA AdA ♥

WelcOme To My Blog SEGALANYA ADA ThanKs For VisitiIng My BloG Dont Forget to give YoUr Comment by Syah Segalanya Ada

Koleksi Video Show syahman

Tuesday, September 7, 2010

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Salam Lebaran semua..

Assalamualaikum..

berlalu ramadhan fajar syawal menjelma
muslimin muslimat menyambut hari raya (2x)
takbir dilaungkan tahmid dibacakan
sebulan puasa telah disempurnakan (2x)
diucapkan selamat hari raya (2x)
selamat hari raya..

berkumpul sanak-saudara bersatu keluarga bahgia
berseri wajah ayah bonda berkuntum senyuman ceria
di ambang satu syawal menjelma terlerai rindu yang membara
sekian lamanya tak bersua kini bertemu di hari raya
diucapkan selamat hari raya (2x)
selamat hari raya..

Berlalu Ramadhan fajar syawal menjelma
muslimin muslimat menyambut hari raya..(2x)
tangan dihulurkan mohon kemaafan
ikhlaskan di hati syukur pada Illahi (2x )
diucapkan selamat hari raya (2x)
selamat hari raya..

sedang menjamu selera dengan juadah yang tersedia
jangan pula kita lupa kepada yang tak berupaya
hulurkan sedekah dan bantuan ringankan bebanan mereka
agar dapat turut bergembira menyambut hari yang bahagia..
diucapkan selamat hari raya (2x)
selamat hari raya..

berlalu ramadhan fajar syawal menjelma
muslimin muslimat menyambut hari raya (2x)
sambil berkunjungan maniskan senyuman
tanda kemesraan kita sesama insan (2x)
diucapkan selamat hari raya (2x)
selamat hari raya..

dalam riang bergembira ingatlah pada yg tiada
di pagi lebaran yg mulia kunjungilah pusara mereka
tiada apa harta dibawa hanyalah amalan di dunia
doakan semoga sejahtera bertemu yg Maha Esa
di ucapkan selamat hari raya(2x)
selamat hari raya......


Raya akan menjelma xwape lama ag kan..so,semua dah siap ke persiapan hari raya?nk raya nie,kena beringat gak tau kwn2 semua..antara peringatan yg syah nk ingatkan:

1)jgn shopping sakan utk raya smpai berhutang sana sini,kang pas raya xleh byr lak hutang
2)jgn main mercun-haaaa, adik2,jgn main mercun,bahaya.nnt putus tgn xberaya kang
3)sape2 yg drive blk kg,bawa elok2..lau anda xnk sayang diri anda,anda sayangkanla anak2 dan isteri anda
4)Jgn lupa,raya ni bukan nk bersuka ria,kena amik iktibar dr hari raya gak
5)Jgn lupa mrk yg susah..sama2 kita tlg
6)nk dekat2 raya ni,jalan byk jem ma...so,byk2kan bersabar ek
7) raya ni,mesti mtk maaf ngan semua org.bukan pi umah orang,mtk duit raya dgn semua org
8)jgn wak makanan byk sgt.kang membazir lak,sape susah..dah la raya ni kena ziarah byk tempat :-p
9)Jgn lupa nk solat tasbih mlm raya nnt
10) PUASA Xabis ag!jgn lupa kejar Lailatul Qadar..hish

masih awl ag kan ucp Selamat Hari Raya..huk3..xpe,xkisah..syah takut nnt xsempat nk wish kat u all semua..agpun,raya dah dekat kan.huhu (^_^) Utk kali ni,syah nk ucapkan Selamat Hari Raya buat semua terutama kaum keluarga syah sendiri,Kak ya,Kak ma,Kak wa,n Kak cah.

xlupa juga kawan2 yg selalu dgn syah sperti Andy Sahlam,Fadzlinda,Kimi,Maz,Nizam,Niza,Che Ah,Atiah,Abd Halim,Paan,Tuan,Chaed,rakan2 di STUFF Club,Nasyid Club...Ucapan jugak buat rakan2 seperjuangan nasyid indie spt Feelhoney,Zul,Paradise dan lain2.

Ditujukan juga utk rakan2 nasyid yg seperti Muadz.Inteam,Nice,Devotees,Unic dan lain2..Xlupa juga anda semua (secara langsung atau xlangsung) yg sudi menyokong syah selama ini,yg mengikut blog ini dan mengikut perkembangan syah dr masa ke semasa...

Buat anda semua,syah ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, Maaf zahir dan batin..moga2 ukhuwah yg terjalin ini kekal buat selamanya..AMin~Share

No comments: