♥ SeGalanyA AdA ♥

WelcOme To My Blog SEGALANYA ADA ThanKs For VisitiIng My BloG Dont Forget to give YoUr Comment by Syah Segalanya Ada

Koleksi Video Show syahman

Sunday, May 23, 2010

Akademi Fantasia musim ke8

Shahir sbg Juara

assalamualaikum..

hari ni nk cite tntg shahir af8.Nama penuh beliau ialah Ahmad Shahir Zawani.dilahirkan pada 5 september 1988 di Hospital Besar,Ipoh Perak.berumur 21 tahun dan merupakan bekas pelajar asasi UIA di PJ.Yg menarik perhatian syah utk menulis citer berkenaan beliau ialah yang pertama merupakan pelajar UIA,kedua penah menganggotai saujana(nasyid),ketiga dia menjadi juara af8
pada permulaannya syah xberapa mengenali Shahir nie.kali pertama tgk bila Bro Halim yg tunjuk kat TV n kali pertama tu la tgk muka shahir nie.katanya shahir ni merupakan salah seorang anggota saujana,tp hanya utk persembahan saujana sahaja.dan ketika itu hangat diceritakan di dlm kampus tentang budak UIA masuk af.dan ramai la jugak buah mulut org yg xwape suka dgn minat si shahir ni.sehinggakan ade yg bwa isu ini ke pihak pentadbiran.kata mereka,shahir telah memalukan institusi UIA sebagai sebuah universiti islam.tup tap tup tap,shahir ini dibuang dr Pusat asasi UIA.yg mengherankan syah ialah ramai la plak budak2 yg nyanyi band,yg dah fames2 kat luar sana dan lain2 lagi.xde la mrk komplain pasal mrk.tp lau isu shahir,laju je mulut org ni.kesian shahir nie.

dah menjadi rezeki jejaka kelahiran ipoh ni,beliau dinobatkan sbg juara AF8.suaranya memang boleh tahan.ditambah plak pakej2 yg ada pada dirinya.smlm syah sempat dgr lagu nyanyian beliau yg berjudul kebahagian dalam perpisahan.dgr elok2 ade la plak skit2 rentak ke arah nasyid.sesuai ngan jiwa beliau sendiri.nk menjadi juara AF ni bukan mudah,kena usaha sendiri utk menambat hati peminat.Ramai yg mengatakan Af mengeluarkan ramai penyanyi yg xbermutu.tp utk Af8 kali ni,walaupun xmendpt smbutan yg menghangatkan spt zaman mawi dl,tp hasil pelajar yg dikeluarkan kali ini cukup utk bersaing dipersada seni.

ape yg diharapkan buat shahir ialah agar jgn mudah tinggi hidung apabila kita juara.kadang2 mrk yg fames melalui 'jalan pintas' ni mudah jatuh tersungkur kebawah.hanya mrk yg betul2 berhati ikhlas,dan pandai membawa diri sahaja yg akan terus kekal di atas.org akan ckp,dari aliran nasyid ke aliran lain akan memalukan industri nasyid.tp bg syah x.sbg contoh mawi,aiman akademi nasyid,heliza,n maybe hafiz hamidun.kita bleh tgk bagaimana mrk tetap seimbang dgn karier mrk.cuma ape yg diharapkan agar beliau terus istiqamah dlm karier dia.

Congrats tu Shahir dan jgn mudah mendongak ke langit tnpa melihat kebwah da...

video klip Kebahagiaan dlm perpisahan konsert AF Final



Share

2 comments:

.Cik Nana. said...

betul ke syah?
nape dlm paper cakap shahir ni bekas graduan diploma kejuruteraan UIA?confuse la..

Syah Segalanya Ada said...

matrik tu diploma dik :-)
menurut sumber cite,shahir dr matrik uia pj :-)