♥ SeGalanyA AdA ♥

WelcOme To My Blog SEGALANYA ADA ThanKs For VisitiIng My BloG Dont Forget to give YoUr Comment by Syah Segalanya Ada

Koleksi Video Show syahman

Sunday, May 30, 2010

Koleksi Persembahan

Video Persembahan Aman

Assalamualaikum..

dah lama xupdate blog ni ngan 'gambar bergerak' ni..kali ni syah nk share ngan kawan2 semua video persembahan syah yg lepas..syah mtk maaf koz kualiti videonya kurang memuaskan..

Show Titian Asli Intergration Day 2010




Show Tears Of Palestine feat Harith Nurfantz



jgn lupa tinggalkan komen ande ek utk memimprovekan diri syah n kawan2 yg lain..tanxz tau semua :-)

wssalamShare

Monday, May 24, 2010

Kejohanan Boling Persahabatan 2010

Jom Berboling

Assalamualaikum...

disini syah nk promotekan kat kwn semua bhwsanya aman studio dgn kerjasama STUFF IIUM akan menganjurkan Kejohanan Boling Persahabatan 2010.Antara tujuan program ini adalah untuk memperkenalkan aman studio disamping mengeratkan hubungan sesama artis nasyid dengan remaja2.selain tu juga ia adalah sbg salah satu aktviti sihat utk para remaja.Berikut adalah butir2annya:

Tarikh : 12 Jun 2010
Tempat : Wangsa Bowl,Wangsa Walk
Yuran : RM 120 per team| 1 team 4 orang (3game+makan+hadiah)

Secara ringkasnya semua yg menyertai akan mendapat hadiah.. :-) Anda digalakkan mendaftar bersama team anda.Utk pendaftaran & makluman lanjut boleh hubungi 012-9292250 (syahman)/ 012-9895963 (Ira) / 012-6035393 (Nad) / 013-6282480 (Andy)

Antara artis yg akan dijemput ialah Nurfantz,Devotees,Suhaimi,Far east,nasyid2 indie....
Tempat adalah terhad.1st come 1serve..Tarikh tutup penyertaan ialah 4 June 2010.


Share

Sunday, May 23, 2010

Akademi Fantasia musim ke8

Shahir sbg Juara

assalamualaikum..

hari ni nk cite tntg shahir af8.Nama penuh beliau ialah Ahmad Shahir Zawani.dilahirkan pada 5 september 1988 di Hospital Besar,Ipoh Perak.berumur 21 tahun dan merupakan bekas pelajar asasi UIA di PJ.Yg menarik perhatian syah utk menulis citer berkenaan beliau ialah yang pertama merupakan pelajar UIA,kedua penah menganggotai saujana(nasyid),ketiga dia menjadi juara af8
pada permulaannya syah xberapa mengenali Shahir nie.kali pertama tgk bila Bro Halim yg tunjuk kat TV n kali pertama tu la tgk muka shahir nie.katanya shahir ni merupakan salah seorang anggota saujana,tp hanya utk persembahan saujana sahaja.dan ketika itu hangat diceritakan di dlm kampus tentang budak UIA masuk af.dan ramai la jugak buah mulut org yg xwape suka dgn minat si shahir ni.sehinggakan ade yg bwa isu ini ke pihak pentadbiran.kata mereka,shahir telah memalukan institusi UIA sebagai sebuah universiti islam.tup tap tup tap,shahir ini dibuang dr Pusat asasi UIA.yg mengherankan syah ialah ramai la plak budak2 yg nyanyi band,yg dah fames2 kat luar sana dan lain2 lagi.xde la mrk komplain pasal mrk.tp lau isu shahir,laju je mulut org ni.kesian shahir nie.

dah menjadi rezeki jejaka kelahiran ipoh ni,beliau dinobatkan sbg juara AF8.suaranya memang boleh tahan.ditambah plak pakej2 yg ada pada dirinya.smlm syah sempat dgr lagu nyanyian beliau yg berjudul kebahagian dalam perpisahan.dgr elok2 ade la plak skit2 rentak ke arah nasyid.sesuai ngan jiwa beliau sendiri.nk menjadi juara AF ni bukan mudah,kena usaha sendiri utk menambat hati peminat.Ramai yg mengatakan Af mengeluarkan ramai penyanyi yg xbermutu.tp utk Af8 kali ni,walaupun xmendpt smbutan yg menghangatkan spt zaman mawi dl,tp hasil pelajar yg dikeluarkan kali ini cukup utk bersaing dipersada seni.

ape yg diharapkan buat shahir ialah agar jgn mudah tinggi hidung apabila kita juara.kadang2 mrk yg fames melalui 'jalan pintas' ni mudah jatuh tersungkur kebawah.hanya mrk yg betul2 berhati ikhlas,dan pandai membawa diri sahaja yg akan terus kekal di atas.org akan ckp,dari aliran nasyid ke aliran lain akan memalukan industri nasyid.tp bg syah x.sbg contoh mawi,aiman akademi nasyid,heliza,n maybe hafiz hamidun.kita bleh tgk bagaimana mrk tetap seimbang dgn karier mrk.cuma ape yg diharapkan agar beliau terus istiqamah dlm karier dia.

Congrats tu Shahir dan jgn mudah mendongak ke langit tnpa melihat kebwah da...

video klip Kebahagiaan dlm perpisahan konsert AF Final



Share

Monday, May 17, 2010

Motivasi Diri

Motivasi : Dr. Fadzilah Kamsah


Tatacara Tidur :
* Dr Fadzilah Kamsah juga pesan kepada sang suami-suami: sebelum tidor tiap malam, maafkanlah isteri (isteri-isteri) anda, kerana jika anda mati, maka isteri anda akan berada dalam keadaan telah dimaafi suami, dan dengan itu maka mudahlah baginya memasuki syurga. (Isteri tidak dapat memasuki syurga jika suaminya tidak memaafkannya)
* Sebelum tidur, maafkan semua orang tak kira siapa ~ InsyaAllah, Allah lipat gandakan rezeki.
* Sebelum tidur, berdoa, depends on apa yg kita hendak ~ sepanjang tidur, otak akan generatekan all of our wish & InsyaAllah, kita akan work towards it (ada semangat) di keesokan harinya.
Tatacara didik anak :
* Antara tips untuk dpt anak bijak/genius, ajar anak (atau baby) tidur mengiring ke kanan ~ sbb jantung (yg terletak sblh kiri) akan lebih "lapang"/"lega" dan mudah berdegup (perjalanan darah okay) and otak anak akan develop excellently.
* Bagi anak2 yg dah azalinya active or hyper-active, kurang (or jgn) pakaikan baju warna orange ~ sbb warna ini boleh merangsang secara actifnya tindak tanduk anak (ie. akan lebih nakal), sentiasa bersemangatwaja & exuberant.
Tatacara didik diri sendiri :
* Amalkan apa2 yg baik (juga amalan2 baru) selama 21+ plus hari berturut2 ~ Rasullullah (saw) bersabda, sst amalan yg diamalkan sekitar 21-30 hari, continuously, akan menjadi tabiat and kalau tak, ilmu itu akan mati. Buang segala rasa hasad dengki, dendam & lain2 yg-ve ~ emosi2 ni akan membenarkan otak release excessive adrenaline, cortisone & toxine yg mana boleh membawa kpd bbrp penyakit cepat letih, wajah cepat nampak tua (tua sblm waktunya), selalu sakit perut & etc.
Ada 3 kategori manusia :
BERJAYA : Hari ini lebih baik daripada semalam
TERPEDAYA : Hari ini sama seperti semalam
CELAKA : Hari ini lebih teruk daripada semalam
"Apabila kita kejar dunia, dunia akan lari; tetapi apabila kita kejar akhirat, dunia akan mengejar kita" Just to ambil iktibar untuk mendidik diri & family. Usia dunia sudah terlalu hampir ke penghujungnya, terlalu! So, it's good if we can remind each other because in Rasulullah's last sermon, baginda pun did mention that all those who listen to him (on that day) shall pass on his words to others, and those to others again; and may the last ones understandhis words better that those who listen to him directly...
Yang baik datang dari Allah & yg kurang itu is from my weaknesses. Do impart this knowledge & you'll lose nothing.
Kenangan itu kadangkala teramat pahit untuk diredah, tetapi ia terlalu manis untuk dikenang. Hidup tak selalunya indah tapi yang indah itu tetap hidup dalam kenangan. Andainya hadirnya cinta sekadar untuk mengecewakan, lebih baik cinta itu tak pernah hadir. Kecewa bercinta bukan bermakna dunia sudah berakhir. Masa depan yang cerah berdasarkan pada masa lalu yang telah dilupakan. Hidup ini indah jika kita tahu menghargainya... Tapi ia amat menyakitkan andai kita melaluinya sambil lewa..
Share

Tuesday, May 11, 2010

Program Sakhsiah & Kepimpinan

SMK TTDI Jaya & SMK Pulau Indah

Assalamualaikum..

pertama sekali syah panjatkan kesyukuran kehadrat Illah kerana masih ag dikurniakan nafas utk terus hidup dimuka bumi ini.syah mtk maaf byk2 kat semua kwn2 koz syah cukup2 bz minggu ni terutama weekend yg lepas.byk msj dan kol yg syah xrespon.utk pengetahuan semua,time tu syah terlibat dlm 2program yg berbeza iaitu KEM SAKHSIAH & PROGRAM KEPIMPINAN PENGAWAS yg mana kedua2nya berlangsung pada hari yg berbeza iaitu sabtu dan ahad

Di TTDI Jaya syah menjadi fasi bg group 1,yg syah ingat nama,irwan,aina,asma,nadia,maryam,akim,mad,ika,zaini dan 2org lagi yg syah lupa nama mrk.alhmdulillah pg tu kami selamat smpai ke destinasi yg dituju.sampai je sana,pendaftaran pelajar2 masih belum selesai ag.jadi kami menuggu di bilik OR dan meeting ringkas.semuanya berjalan dgn baik pada mulanya.namun dipertengahan progam,berlaku 'drag' masa koz penceramah memberikan ceramahnya terlalu lama.ari tu memang kelam kabut keadaannya ditambah dgn keadaan adik2 yg xterkawal sgt.

peserta memang cukup ramai iaitu hampir 200org.mereka terdiri dr pelajar yg bermasalah dr segi pelajaran,disiplin dan lain2.antara modul yg dilakukan ari tu ialah ice breaking,land of hope,tired mission,explore race dan talk.aktviti cukup2 padat dan masa sememangnya cukup ringkas.pengalaman yg syah dpt ari tu cukup bermakna.adik2 tu semua bukannya bermasalah.cuma mrk tiada bimbingan sahaja.semuanya baik2 perangai.pada pagi tu syah n adik2 memang xdpt nk get along,tp bila dah tengah ari,br syah dpt masuk bersama2 diaowng,selami hidup diaowng..byk cerita yg mereka luahkan,byk kisah yg dpt dikongsi bersama,byk nasihat dan tunjuk ajar dpt syah berikan.

Kesimpulan utk kem di TTDI jaya,adik2 sebenarnya xnakal.mrk semua menghadapi hidup muda mrk yg cukup sukar sehinggakan mrk memberontak jd begitu.mrk sepatutnya didampingi dgn cr yg baik n betul.mrk senang utk luahkan perasaan diaowng,cuma mrk xde tempat atau saluran yg betul.mrk selalu dilabel budak bermasalah,jd bg mrk,drpada wak benda baik,org akan tetap ckp dia bermasalah jugak.jd oleh sebab itu la,mereka jd begitu.papehal pun,abg harp,adik2 ingat pesan abg,nasihat yg abg curahkan.abg akan sentiasa dsini utk tlg adik2. :-)

antara aktiviti di SMK TTDI Jaya









Skg nk masuk citer SMK Pulau Indah,Klang.program ni diadakan pada hari ahad selpas progam di TTDI Jaya.di pulau indah,syah menjadi PM(Program manager).Alhamdulillah kami smpai disna tepat pada masanya.sampai je di sana,kami disambut mesra oleh cg aini dan kami terus dibawa ke dwn tmpt adik pengawas berkumpul.pada permulaan,mrk agak kekok dgn kehadiran kami.tp lama kelamaan,mrk makin serasi n hepi bersama2 abang fasi dan kakak fasi.

Chief fasi,fadzlinda dpt melakukan kerja dgn terbaik.ini adalah pertama kali beliau memegang jwtn dlm program.kerja cukup detail sehinnggakan xnk bagi ruang kepada kecacatan dan kekurangna pada program.antara aktviti yg diatur oleh beliau ialah,ice breaking,peta rosak,the consensus,guide me pal,straw designer dan kapal karam.alhamdulillah semua berjalan dgn lancar dan objektif modul dapat diterapkan dlm diri adik2 dan dicapai dgn jayanya

para fasi2 plak,xkurang hebatnya.ape yg syah perhatikan,mrk cukup4 serasi dgn adik di pulau indah tu.mrk bagaikan kwn yg dah lama kenal yg dah lama terpisah.byk cerita yg mrk ckpkan.yg paling syah suka tgk bila mrk berdebat dlm ldk antara laki dan perempuan,fuhhh..memang fantastik!xsangka mrk leh berdebat dgn begitu.fasi2 memang memainkan peranan yg penting dlm menjayakan program tu.mrk melakukan kerja mrk dgn terbaik tanpa ade cacat cela sbg seorng fasi..

utk pengakhirannya,syah nk ucapkan jutaan terima kasih kepada saudara aril krn telah memberi kepercayaan kepada syah utk mengendalikan program ni.n xlupa gak pada comitte TTDI jaya yg memberi peluang syah jd fasi utk kali ni.buat fasi2 sekalian,terima kasih byk2 keran telah menolong syah dlm menjayakan program sebegini.tanxz a lot (^_^) ngee~





wsalam....Share

Friday, May 7, 2010

Persembahan sempoi

Tears Of Palestine

7 Mei 2007
4.00 pm

Assalamualaikum wbt...

kita bertemu lagi di ruang coretan kisah syah.kali ni syah nk share cite tntg show yg syah hadir smlm.utk pengetahuan kwn semua,smlm syah perfom kat sunway kolej sempena program tears of palestine.program ni adalah anjuran society disana dgn kerjasama aman palestin dll ag.

program ni bermula pada jam 8.30 mlm dan tamat pada jam 10.30 malam.antara mereka yg hadir ialah student sunway kolej sendiri dan kolej sekitarnya spt taylor n dll..aturcara smlm adalah seperti ceramah dr rakyat palestine sendiri,movie show,persembahan nasyid dr All for ummah(smak kajang) dan Nurfantz.

Alhamdulillah smlm syah join harith Nurfantz perfom.sepatutnya kitaowng kena persembahkan 2-3 lagu,tp oleh sbb kesuntukan masa,hanya 1 lagu saje sempat dipersembahkan iaitu lagu Satu Perjuangan.wpun sebuah lagu,memang best sgt2.audiencenya cukup2 sporting :-)
kumpulan nasyid All for Ummah pun xkurang hebatnya.terdiri seramai 15 ahli kumpulan termasuk dgn pa teknikal mereka.ukhuwah yg diterapkan dlm kumpulan mrk cukup bagus dan ia telah membuatkan syah tertarik dgn kumpulan ini..mrk mendendangkan 2buah lagu.

sini juga syah nk jemput semua kwn2 syah ke stadium melawati shah alam pada 8mei ni utk perhimpuan perdana palestine.antara aktviti yg akan diadakan spt persembahan nasyid,sketsa,parkour,tayangan video,ceramah dr NGO,wakil palestine dan sebgnya..jd xsalah utk kita sama2 hadir menyokong program yg cukup bermakna ini... :-)

akhir kata,syah nk ucapkan kepada pihak penganjur tears of palestine smlm krn sudi menjemput syah perfom..moga2 kita bertemu dilain majlis n program :-D

bersama ajk tears of palestine

bersama dgn All for Ummah
Share

Tuesday, May 4, 2010

Alkisah hidup ini

Coretan kisahku

4 Mei 2010
11.00 am

Assalamualaikum.

ape khabar semua?sihat2 harapnya semua kawan2..1st of all,syah nk ucapkan berbanyak terima kasih kepada mrk yg telah memfollow blog syah..akhirnya blog ini dah mencecah seramai 50org dlm masa seminggu yg lepas :-)

kali ni syah nk share kisah hidup syah.huk3.malu gak nk citer,tp xpela,pengalaman yg berharga kot.utk pengetahuan semua,29 april lepas syah keja kat klcc kat parkson sbg promoter.keja memang tough,letih,dan mencabar dugaan kaki.kih3.Akak yg incharge syah memang baik..syah panggilnya akak kuppu.memang best keja situ,dpt kenal ramai org dlm masa sehari :-)
tp syah xdpt meneruskan kerja situ sbb masalah yg xdpt dielakkan..syah terpksa amik cuti 2 ari :-( .Kemudian,syah cukup kesiankan kat akak kuppu,jd syah terpksa undur diri n meminta akak kuppu cari pekerja lain..maka,berakhirlah kisah syah di KLCC

Berakhirlah kerjaku disini

Mungkin ade hikmahnya,bila syah berhenti dr keja,byk lak jemputan show n program yg dijemput.alhamdulillah rezeki Tuhan berikan melimpah kat syah.Dan utk makluman semua,syah pun sedang berusaha utk mengendalikan dan menganjurkan program dan konsert dibawah naungan Aman Studio(syarikat syah).antaranya aktiviti yg dirangka pada bulan 5 dan bulan 6 ialah Konsert amal indie,pertandingan bowling,program motivasi bersama artis,mini konsert di wangsa walk,lawatan smbil belaja dan lain2 lagi..

buat masa sekarang ni,syah sedang tumpukan perhatian kepada penganjuran mini konsert wangsa walk,konsert indie,pertandingan boling dan kem motivasi..doakan agar syah dpt lakukan yg terbaik utk anda semua :-)

baru2 ni gak syah mendpt satu mesej yg bertanyakan sebegini dr cg sekolah syah dl:
c: syahman,cg nk tanya sumting nie
s:haaa,bleh cg.tanya byk pun bleh
c:syahman,cg dgr syahman kena buang dr uia sbb byk ponteng kuliah,pastu cg dgr org ckp syahman sombong sgt2.

menyirap darah syah dgr biter msj ni..huk3..then syah explain la kat cg tu bhwsanya syah xkena buang uia pun.agpun,pointer syah masih ag ditahap yg terbaik.jd xde sebab yg munasabah utk sya dibuang dr uia.syah tambah ag,syah sbnrnya bukan sombong.cuma kdg2 bila kita terlalu mesra menegur org,org akan kata ag buruk kat syah.jd syah hanya akan berpada2 menegur kwn berlainan jenis.hanya mrk yg betul2 rapat ngan syah je yg syah mesra layan mereka :-)

Universiti Islam Antarabangsa,Gombak

jd setakat ini dl coretan kisah syah utk kali ini..moga2 kita dipanjangkan umur utk bersua ag dilain warkah :-DShare