♥ SeGalanyA AdA ♥

WelcOme To My Blog SEGALANYA ADA ThanKs For VisitiIng My BloG Dont Forget to give YoUr Comment by Syah Segalanya Ada

Koleksi Video Show syahman

Sunday, April 18, 2010

penghargaan buat teman

"Ceritera Si H"

Assalamualaikum...

18/4/2010
8.52 am

salam pembuka bicara buat kwn2 semua..terima kasih buat anda yg masih setia menjadi follower mahupun pembaca sahaja.hari ini syah bukan nak cite tntg diri sendiri,tp cite tntg seseorang yg syah amat hormati sgt2.someone yg telah byk memberi tunjuk ajar ketika man berada ditempat org.smlm syah layan lagu segalanya ada & ditangisan cinta,jd terlintas dipikiran tntg si dia ni.byk benda yg telah dia lakukan utk syah xseperti org lain lakukan,org yg syah nk cite kan hari ini ialah saudara Halim Devotees.

Cite ari ni bukan kerana syah Gay ataupun homosexual ataupun seangkatan dgnnya.tp kerana sbg tanda penghargaan buat halim yg telah byk membantu syah.

Halim Devotees

Sedikit biodata beliau..Halim devotees atau nama asalnya Abd Halim Ahmad dilahirkan pada 20 Oktober 1986.Beliau berasal dr Kota Tinggi,Johor.Keretanya jenis proton kelabu bernombor JJL ****...Masih menuntut di UIA Gombak dalam bidang Kejuruteraan Automotif.Dan beliau merupakan salah seorang anggota kumpulan nasyid Devotees.

Mengimbau kembali saat2 pertemuan ngan Bro Halim,byk manisnya..kali pertama bertemu dgn devoteess ialah apabila syah bersama Shoutul Muhammadi menyertai pertandingan nasyid di Um,Nilam Puri pada sekitar 2005.ketika itu Devotees menjadi juri utk pertandingan.pada waktu syah xmengenali sgt Devotees krn mrk baru shj naik dipersada seni.

Pada sekitar 2007,syah bersama2 Nurfantz mengadakan show bersama Devotees di USM.Ketika itu pun syah masih xbeberapa kenal sgt dgn Devotees.itupun Hazwan Nurfantz yg kenalkan dgn Devotees ini.jd malam tu kami perfom bersama2 dgn mrk..

Kenangan bersama Devotees di USM

Bagaimana syah bleh kenal rapat ngan halim ini?ketika tu lau syah ade konsert nasyid tahunan kat UIA pj n syah pi ke sana.time tu syah masih ag kat matrik.ketika hendak kuar dr dewan,ade seorang mamat ni pegang tgn syah n tegur syah.

H:eh,rasa mcm kenal je ko nie
S:eh yeke?kenal kat ne ek?

time ni syah ngah pk sape ke dia mamat yg tegur syah nie.xpenah sepanjang dok kl org tegur tanya kenal ke x

H:bukan ke ko penah wak show kat USM?

syah try recall blk...then syah ask

S:Devotees ke/Artis ke?(xingat.lebih kurang camtu)
H:Aaaa....ye kot

then dia hulurkan bisnes kad nya kat syah.maka dr situ bermula la segala2nya.lepas dr itu,syah mula bekerjasama dgnnya..Lagu segalanya ada dan Ditangisan Cinta adalah hasil karyanya.
Halim Devotees ini lain skit orgnya dr pandangan syah..

orgnya simple sgt2.xmeninggi,xmerendah.sikapnya yg mudah mesra dgn sape2 membuatkan org selesa bila bersama dgnnya.orgnya juga sporting,kdg2 nakal,kdg2 alim.kih3 :-p
Tp yg pasti dlm dirinya penuh dgn pengalaman yg berharga yg telah mematangkan dirinya.Tika artis lain pandang sebelah mata terhdp budak2 bakat baru,tp dia pandang dua2 belah.syah bukan nk kata artis lain sombong ataupun x.mungkin syah xkenali mrk.tp halim ni lain skit.seblm syah kenal dia,syah dah nk stop dr menyanyi,ini kerana syah xbleh nyanyi.tp halim datang dan beri peluang kat syah.dia yg ajar syah utk berdiri dgn diri sendiri.dr syah xleh nyanyi,sehinggala maju setapak kehadapan sekarang ini..

pe yg syah hormatinya,tatkala org lain xsudi show dgn syah,tp dia tampil utk duet ngan syah spt show kat main auditorium uia gombak.wpun tanpa byran,dia naik ke pentas bersama2 ngan syah.ini la salah satu sikap yg syah kagumi.xkira dgn sape,dia tetap meletakkan dirinya sama level ngan org tu.even org lain ingin menghasilkan album dgn harga yg tinggi,tp dia still dgn harga murah tp hasilnya cukup gempak.sya rasa niatnya utk menolong org..tu yg mulia..


Show bersama Halim Devotees

nape syah hargai dia sgt2?ini kerana dia byk memberi nasihat,panduan,didikan,dan sebagainya.dia xpenah nk sembunyikan ape2 pun.dia akan ckp ape yg dia rasa nk ckp.tp ayat2 dia dia ungkapkan tu amat bernilai..

byk gak kenangan syah ngan dia selain tgk wayang,main boling,karoeke..semua tu krn kebaikan yg diberikan oleh dia kepada syah.syah ingat ag muka tension dia bila syah record lagu segalanya ada.mana xnya,seorang penyanyi yg byk sumbang dlm lagunya,masalah vokal dan lain2.tp dia masih ag dpt bersabar dgn kelemahan tu.xpernah dlm life syah,seorng artis ajak syah ikut dia tmpt dia ade show or aktiviti.tp dia la yg 1st yg ajak syah teman dia.kadang2 rasa mcm orng penting gak utk dia.yg xleh lupa bila dia try nk tiru loghat negeri org spt kelantan,sabah n lain2.. :-P

pe yang syah tau,dia bw back up syah dlm mcm2 hal dan isu.dia tau byk ckp2 belakang syah tp da still terima syah seadanya.kdg2 syah rasa hadirnya syah byk mendtgkan kesusahan utk dia.utk itu,syah memohon jutaan kemaafan utk dia.wpun,syah ucapkan terima kasih utk ABD HALIM AHMAD krn dia la yg mengajar syah utk berdikari,berdiri dgn kaki sendiri,mendidik n membimbing syah.ringkasnya,dia la salah sorg yg paling rapat dgn syah bila syah bersendirian.Terima Kasih utk Abg Halim.hanya Tuhan sahaja yg dpt membalas segalanya..

Halim dan Adi Devotees

Halim Devotees & Taqi Nice

Show press conference bersama Halim Devotees

Ikhlas dr
Syahman.... (^_^)

Share

5 comments:

nadia said...

alahai...touching nya baca n3 ni. bukan senang kan nk berjaya ni???
tp, syah bertuah sbb ada org yg menyokong :)

oh ya, teringat masa syah n halim perform masa talk ust hasrizal. ada kisah rupanya di sebalik performance mlm tu :) dan mlm tu sbnrnya 1st time tengok syah pnya show tau. sblm ni just dgr suara syah kt album nasyid underground je.

newey, moga syah berjaya samada dlm bdng nasyid n pelajaran. syah ada bakat. teruskan usaha ok :)

Syah Segalanya Ada said...

huhu..memang ade kisah pd mlm tu..mlm tu cukup2 bertuah dpt duet ngan abg halim..xsangka dia sanggup duet ngan org yg xhebat ni.. :-)

shasha said...

;) Good Luck! Moga terus maju

Abd Halim Ahmad said...

adui..malunyerr..ada lak posting cerita ttgku.......syahman x cerita bila daku belasah dia ke..hehe

Syah Segalanya Ada said...

haaa..yang part tu xleh cite ar abg halim.nnt menggangu gugat kredebiliti kita :-p