♥ SeGalanyA AdA ♥

WelcOme To My Blog SEGALANYA ADA ThanKs For VisitiIng My BloG Dont Forget to give YoUr Comment by Syah Segalanya Ada

Koleksi Video Show syahman

Sunday, December 20, 2009

Show Aman Palestin

sekitar medan usahawan seksyen 1

Assalamualaikum..

alhamdulillah,smlm dah selesai satu ag show yg diadakan di dataran usahawan seksyen 1 Bangi..semuanya berjalan lancar.semalam syah menyanyikan 2 lagu iaitu segalanya ada dan ditangisan cinta.okla mendapat smbutan gak..insyaAllah lau ade rezeki,bangi akan syah tuju ag :-)
tanxz to shahiran & nasyid fm koz sudi jemput syah ke pgrm itu








Share

Wednesday, December 16, 2009

Jemputan show

Jemputan show aman and nasyid indie

Assalamualaikum...
disini syah nk mem'promote'kan kepada anda semua yg ingin menjemput syah dan penasyid indie yang lain utk majlis or program or konsert ditempat anda

utk jemputan,sila hubungi 012-9292250

insyaAllah kami akan hiburkan anda semua!!
Share

Tuesday, December 15, 2009

macam-macam hal

Alahai anak buah ku

15/12/2009
5.42pm

Assalamualaikum wbt...

utk posting kali ni syah nk kongsi citer utk ari ni..ari ni bleh la dikatakan letih gak.yela,ade kelas dr kul8pg smpai la kul 12.50tgh ari.ari ni kelas nya ialah science of quran,science of hadis & Intro to history & civilization..fuhhh..jem otak nk menerima..tp still dpt follow dgn rileks nya...hik3..abis je kelas td terus blk mahallah sbb nk jumpa ngan produser nasyid indie vol1..sape ag lau bukan Abg halim Ahmad :-)

xde pe yg penting sgt pun..just nk bincangkan tentang perkembangan album budak maahad...masih ag dlm pembikinan,tp dah hampir 90% lagu2 mrk dah nk siap.dan lagu diaowng lebih mantap ag.haha..untung berurusan dgn abg halim nie :-) kemudian dia ade menyatakan hasrat utk menggunakan khidmat man as jurugambar utk album nasyid indie vol2.insyaAllah xde hal punya..n mlm esok insyaAllah akan digunakan khidmat kamera tu utk shownya bersama dgn nice di UIA..jgn lupa dtg beramai2 tau

abis je jumpa,blk bilik,solat zohor dan kemas2 brg..terus blk ke kl..tp singgah umah kak ya dl..yela,anak2 buah syah bersunat..xziarah ag diaowng tu..smapai je umah,terus syah gelakkan diaowng..hik4..jahat tol pak sedara nie..ade la usik2 diaowng tu..hik3..yg xtahan,Danila pun dah pandai mengusik abang2 dia :-D

kul 5pm syah gerak blk umah kak ma..nk amik ank2 buah yg ni lak kat umah opah (pengasuh) diaowng.smpai je umah opah tu,si arif ni terus jerit

"Haaaa,kan org dah ckp,tu ayah man kita,dia la yg nyanyi lagu tu"

konfius syah dgr..then lepas masuk keta,arif ni ade la ckp yg dia dgr syah nyanyi atas keta mak sedara dia(kak cah)..lepas 3-4saat,dgr dia menyanyi..rupe2nya dia nyanyi lagu DITANGISAN CINTA.tp part chorus jela..hish budak nie,memang kuat tol daya ingatan dia..patutla 2mlm lepas,dia masuk bilik syah,dia dok nyanyi2 n syah mcm familiar je ngan lagu tu..ha3..hebat tol ank buah syah yg sorg nie..

skg ni si arif ngan main game ps2 dia,n yg adiknya lak dok makan potato chip dr td.mtk skit xbg..kedekut tol budak nie :-)

papehal pun,i luv all of them so much..nakal2 diaorng pun,tetap menghiburkan ati.. :-)

Wsalam

Share

Thursday, December 10, 2009

Sekitar Hari Raya Aidiladha

Memori Aidiladha

10/12/2009
7.35 am

Assalamualaikum wbt..

mitk maaf byk2 kepada kwn blog koz dah lama xupdate blog nie..actually,laptop ni br je siap direpair smlm..udah seminggu xon9 nie..sunyi n sepi rasanya mlm2 tanpa laptop..btw,posting kali ni syah nk update tentang raya haji fmly syah yg lepas...

hari pertama ni mcm biasala..pakai2 cantik dan pi solat raya..lepas je dr solat raya,kitaorg makan2 dl ngan sedara mara..kemudian br le ke tapak penyembelihan..hik3..








Pada belah malamnya pula kami 'membakar' daging2 lembu..ape ag,anual activity salak group(sedara mara) la...BBQ..huhu..pas asar api mula dihidupkan syah?syah mcm biasa,tido..huhu..letih sgt2 pada belah paginya.so,abg2 sedara la yg menghidupkan api.pas isyak,kami mula mem'bbq'kan daging2 lembu itu..hurmmm..sedap..tp,30min kemudian,semua kaum2 wanita xde.kemana mereka MENGHILANG???mrk tgk finale NUR KASIH..hampeh tol..kaum laki je la yg makan n bakar daging.hahaha..ni la antara gelagat2 mereka pd mlm tu..




Jadi,itu la serba sedikit aktiviti syah di hari raya yg lepas.dan syah gak nk mtk maaf kat kwn2 yg jemput syah dtg beraya kat umah ataupun kenduri kahwin,yg mana syah xdpt hadir.maaf byk2..masa amat suntuk ketika itu..papepun,moga2 kita semua dpt bertemu ag dgn raya yg akan datang.amin..

Wsalam

Share