♥ SeGalanyA AdA ♥

WelcOme To My Blog SEGALANYA ADA ThanKs For VisitiIng My BloG Dont Forget to give YoUr Comment by Syah Segalanya Ada

Koleksi Video Show syahman

Friday, October 30, 2009

Canon EOS 1000D

Perkhabaran seminggu dlm hidupku

Assalamualaikum...

30/10/2009
11.45 am

Wa..sudah lama xbuat citer dlm blog nie.Sbnrnya syah memang bz sgt2 dgn assignment dan presentation utk course syah sem nie.tmbh2 ag,syah join nasyid club IIUM,jd byk gak program yg terlibat.minggu dpn syah dah nk final exam.doakan syah ek sume..Moga2 dimudahkan utk menghadapi final exam yg mendatang nie..ari ni ade 2 citer nk habaq kat sume..nk canang2 la ni.Hik3..

citer pertama:
tanggal 24/10/2009 syah bersama2 dgn andy telah ke lowyat.utk pe?bukan utk baiki laptop,bukan utk baiki nset.tp syah kesana nk beli kamera. Canon EOS 1000D.alhamdulillah,lepas survey,tlpn kwn2 tanya pendapat,sume ckp yg tu dah ok utk level syah.actually ni 1st time syah beli benda dgn lebih separuh dr perbelanjaanya adelah duit syah sendiri.so,amat2 menyakitkan skit la.yela,duit simpanan dah abis.tp xpela,minat syah dgn kamera tu dah lama dah sbnrnya..time matrik ag.cuma dah lama dipendamkan..tu yg beli gak tu.faedahnya dpt?seminggu kelaparan.hahaha..maka dgn rasminya ari tu syah beli kamera tersebut.

ptg tu ape ag,test dgn andy n kwn2 yg lain la..hik3..tambahan lagi beli kamera tu utk tlg butik kak ma gak sbnrnya..nk jd fotografer butik dia.hope dptla keja tu nnt ngan kak ma..amin!




citer kedua:
yg ni syah nk inform kat semua pengunjung kat sini..skg album nasyid indie vol1 laris dipasaran.dgn syah pun ade skit je stok skg nie..jd sape2 yg ingin medaptkan album nasyid indie vol1 bleh msj syah tau..dgn harga rm18 saje xtermasuk kos penghantaran.jd sape cepat dia dpt.memng rugi kalau xdptkan album nasyid nie..dlm tu byk lagu2 yg best.memang rugi sgt2.hubngi syah ek lau sape2 nk.stok dah nk abis da
jd,setakat ini dl citer yg syah nk kongsi dgn sume selama seminggu dua sblm ni..pas2ni memng bz skit la koz nk final dah..hik3..jd ape2 hal,syah akan cite blk kat sume ek..nwy,tanxz koz telah menyokong nasyid indie dgn membeli album yg original.dan yg paling penting kpd mereka yg telah menyukai lagu DITANGISAN CINTA..syukran jazilan semua.


Share

Sunday, October 4, 2009

Performance di Kuliyah Econs

Show Sempena Majlis Jamuan Raya Pembina

4/10/2009
11.15 pm

Assalamualaikum...

Alhamdulillah,syah br je selesai show di LT2 Econs..Show kali ni sempena majlis jamuan hari raya PEMBINA..Sedikit tentang PEMBINA nie,sbenrnya club ni adalah NGO.ahli2nya terdiri drpd ahli2 sukarelawan.PEMBINA ni adalah singkatan bg Persatuan Belia Islam Nasional...huhu

Berbalik kepada show,sepatutnya mlm ni syah show sowg2..tp rasa cuak tu masih ade..so,ajakla abg halim utk perfom skali ag.tp abg halim ade keja lak..:-(.time ngah follow mjlis td,teringat kat amin dr ERAT.so ape ag,syah msj la dia inform nk ajak show..nasib baik dia dok kat gombak,jd dia leh dtg..So,mlm ni syah perfom dgn Amin la..Lagu yg kitaorg nyanyi adalah Ayat-Ayat Cinta,Segalanya Ada dan Ditangisan cinta....ape ag,amin sampai je,kami berlatih.tu pun xsmpai 5min..bila perfom,syah lak yg xingat lirik..hik4 gabra punya pasal...

anyway,perfomance td ok la gak..syah je yg spoil time ayat2 cinta kos xingat lirik..sume dah ok..audiens pun sporting gak..terutama Firdaus n Mad yg menjadi mangsa kami :-)
papepun,syah nk ucapkan berbyk2 time kasih buat Dharma (PM) yg sudi menjemput syah perfom mlm nie..sowi kos xdpt nyanyi lagu raya :-)..ape yg baik tu,datangnya dr Allah,yg buruk tu adalah kelemahan syah sendiri...




Share

Saturday, October 3, 2009

Persembahan Nasyid

Show Nasyid Talk "Muslim U-Turn"

1/10/2009
8.30pm
Main Auditorium,IIUM.

Assalamualaikum....

Syukur kehadrat Allah kerana telah dimudahkan segala urusan hambaNya ini..Dan bersyukur juga kerana dijauhkan dr segala malapetaka dan bencana..Kali ni syah nk citer tntg show utk talk Muslim Uturn.satu topik yg best dipersembahkan oleh ust hasrizal.

Syah dimaklumkan oleh penganjur 3ari sblm prgrm.lau xsilap syah,nama wakil penganjur yg jemput ni ialah hanisah.1st time dgr jemputan,ati syah gembira sgt2.yela,ade peluang utk menghiburkan ag org ramai.lepas bincang2 punya bincang,syah pun pk blk...show ni memang besar bg syah.kiranya amat penting.

Lusanya,syah borak2 ngan abg halim Devo..n syah berseloroh ajak dia show sama2..xsangka dia dgn senang memberi jwpn 'ya'..sbnrnya syah masih xpercaya yg dia sudi show sama2.yela,dia dah pro,syah ni br nk bertatih..yg membimbangkan syah lau show tu hancor..siyes dia akan malu..tiap kali syah jumpa dia,syah akan ask dia,adakah dia konfom nk join..n jwpn dia tetp sama.. :-)

ptg sblm prgm brlangsung,kami berdua pi reherseal..ptg tu abg halim nyanyi cukup2.huhu..syah xdpt nk nyanyi kos br bgn tido.suara pun jd rock! :-D lepas soundchck,kami blk bilik utk bersiap2..lepas isyak kami ke main audi.Mlm tu kami nyanyi lagu Ditangisan cinta,Demi cinta suci(Halim secara solo) dan juga Satu hari Di hari Raya..Lagu raya sbnrnya kami berlataih time soundcheck.hik3..main hentam je..tp mlm tu memang best.Alhmdulillah,semuanya berjalan dgn lancar wpun syah ade gak lari tempo utk lagu raya n abg halim lak ulang lirik lagu Demi Cinta Suci tu.pape pun,mlm tu memang gempak.Feedback yg kami dpt utk lagu Ditangisan cinta pun amat memuaskan.. :-)

Sblm syah nk stop,syah nk ucapkan berbyak4 tima kasih kepada pihak penganjur,Maaruf Club koz sudi jemput syah..n xlupa gak Abg halim yg memberi kepercayaan utk berduet ngan syah pd mlm tu..InsyaAllah,lain kali kita jumpa ag..







p/s:sowi pic xwape ok.sbb kamer xok :-(
Share