♥ SeGalanyA AdA ♥

WelcOme To My Blog SEGALANYA ADA ThanKs For VisitiIng My BloG Dont Forget to give YoUr Comment by Syah Segalanya Ada

Koleksi Video Show syahman

Monday, September 7, 2009

Show Nasyid Di UIA

Show IRKHS bersama Anak2 Yatim

6 September 2009
12.30am

Assalamualaikum..
Pertama skali syah panjatkan kesyukuran kehadrat Illahi kerana masih lagi memberi ruang kepada syah utk meneruskan hidup di atas muka bumi ini..Sblm syah menceritakan kisah ari nie lebih lanjut,marilah sama2 kita sedekah Al-Fatihah kepada arwah adik kwn syah yg telah meninggal dunia semalam kerana terlibat dlm kemalangan jalanraya...Al-Fatihah...

ok,ari ni jadual syah amat padat skali..cukup memenatkan..ari ni,after sahur syah xtido pun.yela,selasa ni exam Mass Comm,xstudy pape ag..dah la susah..so,bcla dua topik dl.tup tap tup tap,jam di laptop menunjukan jam 10pg.Ade training nasyid ag dgn kwn2 utk show mlm nie.so,pi la mandi,siap cepat then terus ke mahallah bilal..kitaorg pun training la lagu Ditangisan cinta..sebenarnya syah bley je nk nyanyi sowg2,tp ari ni adalah 1st show syah,tmbh2 stamina xkuat ag utk solo lagu tu..so ajaklah amin n azim utk duet.

training punya training jam dah menunjukkan kul 12pm.alamak,nk pi umah faz ag..nk pi solat jenazah.so ape ag,berlari la syah ke bilik utk pinjam keta.kul 12.30 syah,andy,tuan dan ain gerak ke shah alam..jalan punya jalan terasa jauh la plak padang jawa nie..Sampai kat tol kemuning syah kol abg ipar..Ya Allah,rupa2nya dah jauh tersasar..kena la patah balik.jam di keta menunjukkan kul 1.15..alamak,mcm xsempat je nk solat jenazah..Alhamdulillah otw pi tu,dah xsesat da..smpai kat masjid pun org br solat jenazah...xpela,atleast sempat iringi jenazah ke tanah perkuburan..Faz memang tabah org nya..itu la yg sepatutnya dia lakukan sbg anak sulung.For sure,parent dia xdpt menahan sedih kehilangan anak yg tersayang...Kami kat shah alam lama gak,sempat borak2 ngan faz,menghiburkn hati dia..kul3.30 terus bergegas blk ke uia..tp singgah kat mid valley jap sbb nk kena drop tuan dan ain.smpai kat uia kul 4.30.Alamak,soundcheck janji pas asar..

Syah pun terus antar keta n blk bilik utk mandi n tukar bj..smbil tu kemas2 brg yg nk bw mlm ni..bersepahnya bilik syah.wakaka..kul 5 pi la syah kat dewan CCAC IIUM tu utk soundcheck..alhamdulillah semua berjalan lancar wpun ade kekurangan pada PA sistem tu..tp dah nk wak camne,tawakkal war Redha la..huhu.kul 6 abis soundcheck.so bergegas la blk bilik..syah blk solat2 n kol abg halim nk amik minus one baru..so pi la bilik dia..then pi bazar ramadhan jap sbb nk nk beli makanan berbuka..Mlm td syah berbuka dgn abg halim n firdaus dr nasyid fm.byk gak yg kami borak2kan..

lepas je magrb,syah bergegas ke bilik andy.sbb ajak dia jd pr mlm ni..after dia bc yaasin,kami gerak ke dewan.kul 8.30 kami smpai,dan skali lagi syah dan amin soundcheck dgn minus one baru..makin xselesa bunyinya..:-( xpelah,buat ape yg termampu..so mlm td kul 9.30 syah memulakan persembahan syah dgn lagu segalanya ada.byk jugak la cacat celanya..sbb syah xdgr music sgt time tu..tmbh2 time show tu syah diminta utk berjalan disekeliling meja adik2 anak yatim..letih n semput gak la..haha

abis je lagu segalanya ada,masa utk beramah mesra dgn adik2 kecik nie..waa,semuanya bakal hafiz quran.n mlm td gak dpt kenal adik epul dr kelate.hik3..umur br 6tahun..mcm2 gelagat budak2 nie..yg sorag tu syah suh bc alfatihah,memang lancar..yg sorag lagi kena nyanyi lagu raya.then adik epul kena selawat..cutenya!!...terhibur gak la ngan adik2 nie..sayang ngan diaowng.

lagu kedua ditangisan cinta..mcm lagu segalanya ada,music kurang jelas kerana gema yg amt kuat sgt dlm dwan tu..n mic amin pun last2 rangkap xberbunyi.sedihnya..tp xpela,dah nk wak cmne..kita dah wak yg terbaik..after show,syah mtk arubi (PC program) utk ask komen tntg show syah td..alhamdulillah mrk semua ckp terhibur dgn gelagat syah..bleh tahan katanya..tp xpela,itu komen baik,yg buruknya wpun mrk xbgtau,syah dah bley agak dah :-p hik3

Papehal pun,terima kasih kat arubi krn sudi menjemput syah utk show mlm ni.memng menghiburkan..lau panjang umur,syah nk wak ag show bersama anak2 yatim nie..memng hepi sgt2.. :-D





Share

No comments: