♥ SeGalanyA AdA ♥

WelcOme To My Blog SEGALANYA ADA ThanKs For VisitiIng My BloG Dont Forget to give YoUr Comment by Syah Segalanya Ada

Koleksi Video Show syahman

Sunday, September 20, 2009

Salam Lebaran 2009

Salam Aidilfitri buat semua

20/9/2009
9.46 pm

Assalamualaikum...

Berlalu ramadhan fajar syawal menjelma,
muslimin muslimat menyambut hari,
takbir dilaungkan tahmid dibacakan,
sebulan puasa telah disempurnakan.

Alhamdulillah,selesai sudah ramadhan yg lalu..namun,adakah kita masih mampu utk bertemu dgn ramadhan yg akan datang?Selama 29hari kita menempuh 'peperangan'..selama 29hari itu jugala kita dpt muhasabah diri kita yg sebenarnya.mudah2an ramadhan yg lalu telah mengajar kita,mendidik kita utk terus membina peribadi kamil.

Ari ni 1syawal,20/9/2009...
Pagi raya semestinya akan berkemundang lagu2 raya dlm bilik syah :-)alhamdulillah ari ni semua sanak sedara dtg ziarah umah,bermaaf2an semasa kami.xlupa juga jiran tetangga yg turut hadir memeriahkan pagi raya dirumah syah ari nie..xlupa juga kedatangan taqi dr nice ke rumah syah(jiran je kot)..pelbagai warna,pattern,jenis,designn seangkatan dgnnya yg syah dpt tgk dr sedara mara syah..ade hijau,ade kuning,ade purple n lain2..kiranya ni raya warna warni la..hik3..walaubagaimanapun,suasana ari raya hari ni,kemeriahannya,keceriaannya,telah dicemari dgn satu 'benda' yg xingin kami sekeluarga hadapi.. :-(

Mood raya tahun ni telah rosak..namun,syah tetap layan tetamu dgn sebaiknya wpun kejadian tu dah menyebabkan ati ni berasa sedih dan sakit ati. Ya Allah,Engkau tabahkan la ati hambaMu ni agar aku dapt menjadi kekuatan utk keluarga aku..Amin...(sedih sgt2...xhilang ag perasaan berkecamuk ini..nape benda ni bleh terjadi dihari yg mulia.... ) :'-(

jadual ari ni memang padat...after zohor,syah menjadi driver papa :-) ari ni kami pi umah sedara mara belah mak tiri.ade kat bachok,p.puteh dan jerteh..memang memenatkan..smpai je kat umah,terus pi umah waris papa utk solat jenazah... Al-Fatihah kepada Allahyarham..So,mlm ni kena tido awal2 sbb esok jauh ag perjalanan utk diharungi..esok kena pi ketereh,p.mas,kubang kerian n lain2..semuanya umah kwn2 n umah sedara belah family syah..

sblm syah melabuh tirai raya pertama mlm nie,syah ingin memohon jutaan kemaafan kpd mrk yg telah mengelani syah secara langsung atau tidak langsung atau sipi2 sekiranya diri ini ade kekhilafan,kesilapan,keterlanjuran dan menyakiti ati sape2..sesungguhnya diri ini bukanla insan yg terbaik utk semua..krn diri ini sememangnya byk kelemahan dan kekurangannya..Moga2 diri ini dimaafkan dr segala kesilapan yg telah diri ini lakukan... Minta maaf semua..zahir dan batin

p/s:pic raya syah ngan family akan diupload kemudian..tanxz
Share

No comments: