♥ SeGalanyA AdA ♥

WelcOme To My Blog SEGALANYA ADA ThanKs For VisitiIng My BloG Dont Forget to give YoUr Comment by Syah Segalanya Ada

Koleksi Video Show syahman

Friday, July 10, 2009

surat kawin??

'Surat Cinta Dr Polis'

10/7/2009
11.20pm

Assalamualaikum....

Hari ni dlm sejarah....xpenah ag syah drive keta lebih 12 jam..hari yg paling memenatkan...actually syah drive dr kb ke penang n terus ke kl..sumer gara2 kak cah (kakak syah yg ke4) nk pakai keta kat kampus usim..so planning punya planning,decidela nk bw keta waja mai kl..

so,ari ni kul 5 planng nk gerak..tp last2 delay gak sbb syah bgn lmbt..hik3!kul 5.30 br gerak turun..n sempat solat subuh di P.mas..then sambung perjalann ke penang..tp kami stop kat tanah merah utk breakfast..kul 8am dah gerak ke penang..perjalann kali memang mencabar..kami byk berhenti dipertengahan jalan..sbb sistem bdn syah xok...means,nk buang air kecil.hahaha..bukan pe,pg2 buta dah belasah air livita,padan la muka syah..kui3

bila dah nk masuk penang,satu benda xdiingini berlaku...syah dpt SURAT SAMAN..kui3..highway tu sepatutnya had laju 90km sejam..tp syah,110km sejam..haha..so,tambah padan muka kali kedua...tp ari ni saman polis ade diskaun...just rm150.haha..maka,perjalanan diteruskan ag...sampai la penang kul 12..tu pun lewat sbb jln jem sgt2..nk naik feri pun jem,nk lalu jambatan pun jem..

smpai je sana,papa teruskan urusan dia..n syah,terus ke masjid..bukan pe,nk tido sekejap..haha..tp smpai sana,xleh tdo dah..ade tazkirah..dlm bahsa tamil.memng sah xpaham...n ari ni la buat pertama kali syah dgr khutbah jumaat smpai kul 2.15pm..PALING LAMA skali...kebas kepala lutut time tu..

selepas tu,kami kuar makan bersama abg ramzan..after lunch,papa selesaikan urusan2 dia yg masih ade sikit yg xsettel...n syah,amik kesempatan utk tido...tp,tido syah kejap je...30min je...but,its enough for me..tup tap tup tap..kul 5 kami berlepas blk ke kl..satu perjalann yg panjang...sejauh 300km rasanya...tp yg pasti,kul 7 dah sampai kat hentian tapah...sampai sana,makan2,solat2,isi minyak keta..kul8.30 kami sambung perjalanan...n finally kul 9.30 td,smpai la kami umah kak ya..laju gak la bw..xserik2 kena saman..wakaka...

tp yg paling sengal,dr kul 5pg smpai la skg...syah just tido 30MINIT...n just drive....memang MELETIHKAN....nwy,tanxz to Allah koz selamatkan perjalanan jauh kami ari nie...Alhamdulillah...

ni dia surat 'cinta'
Wsalam....
Share

No comments: