♥ SeGalanyA AdA ♥

WelcOme To My Blog SEGALANYA ADA ThanKs For VisitiIng My BloG Dont Forget to give YoUr Comment by Syah Segalanya Ada

Koleksi Video Show syahman

Sunday, June 28, 2009

Hepi Besday..

Selamat Hari Jadi Adam Daniel

Assalamualaikum...
28/6/2009
9.00 pm

Alhamdulillah,selesai sudah satu perjalanan hidup syah..ari ni sambut besday ank sedara syah..Adam Daniel..wpun xramai yg kak ya jemput,tp meriah la gak..tmbh2 papa ade..cukup bermakna..huhu..majlis bermula kul 4.00 ptg..tp kami dah gerak kul 3.00 ptg ag.yela,tuan rumah kan..kenala dtg awal skit..

Tempat : A&W Taman Connought
Masa : 4.00 pm - 5.30 pm

mcm2 gak akiviti yg dilakukan..antaranya:

-Makan2
-Main pecah belon
-Pertandingan menari
-Pertandingan Music chair (L/P)
-Pertandingan duit 25sen
-Beramah mesra dgn Bear
-Sesi cenderahati
-Sesi bergambar
Adam Daniel

Besday Boy Menari

Syah n Papa bear

Danila sebelah paginya




Antara aktiviti di sana

yg xtahan,bear tu laki,tp gatal mcm gurl..suka tolak2 syah..wakaka..anyway,staf2 A&W peramah orgnya..kiranya sporting la..syah pun senang berurusan dgn mrk..last but not least,Hepi Besday Adam Daniel,moga2 cepat besar..n jgn dok asyik main game je.. :-p

Wsalam...
Share

Monday, June 22, 2009

Demam Selsema

Diriku Demam

22/6/2009
1.15 pm

Assalamualaikum...
Sudah sekian lama xberposting kat sini..bley dikatakan sibuk skit dgn urusan tugasan yg diberikan oleh pensyarah.Minggu lepas br je selesai buat perbentangan..tajuk berkenaan "Membudayakan Masyarakat Melalui Bahasa" .Bley tahan gak topik nie..koz ia mudah utk membuatkan kitaorg terpesong dr topik asalnya,tp Alhamdulillah,sumer berjalan dgn lancar..

Actually syah dah 2 ari da demam..Demam selsema..semalam memng dr pagi smpi petang xterbangun..bangun pun sbb nk solat.semalam terkejut bila bgn pagi2,tgk2 ade darah kat hidung..huhu :-( Pagi ni terpaksa gagahkan diri utk bangun..yela,esei xsiap ag..buat punya buat,akhirnya siap..dah pun send kat nazriq.smbil2 buat td,sambil2 belek2 skit buku BM nie..yela jumaat ni final exam,satu habuk pun xbaca ag..Alhamdulillah,sikit punya sikit,dah abis 4topik..ade 3ag tak bc..tu pun baca "gitu-gitu" je..ingat mcm tue je..

Berkenaan dgn album nasyid indie?alhamdulillah,lagu syah Ditangisan cinta dah pun siap sepenuhnya..Taqi Nice dah pun masuk recording ari sabtu lepas..skg sdg tunggu anggota nice yg lain utk record lagu bonus..bila dah siap,maka siapla album nie..mitak semua org ber S.A.B.A.R ek...

Sebelum syah undur diri,nk amik kesemaptan utk mengucapkan Hepi Father's day kat papa yg syah sayang sgt2..Moga2 ujian yg papa tempuhi skg di hadapi dgn penuh tabah.Papa hepi,kami semua Hepi..we LUv U so Much papa

My luv,Papa
Wassalam..Share

Monday, June 8, 2009

KTM oh KTM

Jd "DREBAR" Komuter

Assalamualaikum...

dah lama xposting dlm blog nie..huhu1st n foremost,marilah sama2 kita sedekahkan Al-Fatihah kepada Abah kawan syah,Nazirah yg telah meninggal dunia pada maghrib semalam..Moga2 rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan disisi org2 yg soleh..Amin..tabahkan hati mu ek wahai kwn ku..Semua ni adalah ujian dariNya..byk2kan bersabar...
Mintak maaf koz xdpt pi solat jenazah n melawat..xjumpa cari umah :-/ InsyaAllah,kita jumpa kemudian ari..

Secondly,ari ni pi tgk wayang ag..citer jgn pandang belakang congkak..tp xbest pun..(xtau ar org lain camne,sbb penuh dlm panggung tu)tp ade la unsur2 lawaknya tu..yg syah nk citer sini,syah jd "driver" komuter.hik3..1st time dok depan skali..kih2..bukan pe,time nk naik tu,penuh gila ktm tu..last2 diver dia panggil suh masuk dpn ruang pemandu dgn dia..ape ag,cepat2 la naik..sbb gak la wak lawak ngan abg tu..

Syah : Abg2,nk bw tren ni kena amik lesen kelas wape ek?
driver : Ha,tren ni ko kena amik kelas Z..pastu kena praktikal 3bulan..nk kena petik butang
mana,semua kena tau ar..(padahal xde butang sgt pun)
Syah : Bang,camne nk tekan hon?
driver : ko nak wak pe,bknnya ade ayam melintas (loyar buruk gak dia)

tup tap tup tap,sempt borak kat seputih je..sbb ade ramai lak yg masuk dlm tu..memng cam sardin ar dlm tu.huhu


Dats all for today...
Wassalam...
Share