♥ SeGalanyA AdA ♥

WelcOme To My Blog SEGALANYA ADA ThanKs For VisitiIng My BloG Dont Forget to give YoUr Comment by Syah Segalanya Ada

Koleksi Video Show syahman

Sunday, May 31, 2009

Syahman Diragut

.....Mangsa Peragut.....

30 Mei 2009
4.00 pm
Hadapan Hospital Tawakkal

Hari ni,satu insiden yg xdi ingini berlaku kat diri syah.SYAH DIRAGUT!!! Begini kisahnya..

Jam 3.00 ptg,syah bersama2 family kak ma n kak juga kak cah pi ke hospital Tawakkal utk melawat anak spupu yg dirawat kat sana..Nk dijadikan citer,abg ipar syah pi amik keta n mai amik kitaowng yg sdg tunggu dipersimpangan..ketika nk naik keta tu,sepatutnya kak cah naik keta sebelah kanan (mengadap jalanraya),nk dijadikan takdir Allah,syah suh dia masuk sebelah kiri n syah masuk sebelah kanan penumpang.

Sebelum kejadian,syah bermsj ngan abg halim devotees..then syah nk masuk keta la..ketika nk masuk dlm keta,tiba2 dgr deruman enjin keta,then syah tgk la ape jd..tiba2 syah perasan ade moto bergerak laju ke arah syah n terus dia sentap tangan syah utk rampas fon syah.berlaku adegan tarik menarik dgn syah,tp syah dah genggam erat n kemas2 nset syah tu.so,ia menyebabkan peragut hampir terbabas.after that,syah jerit sekuat ati n ramai org tgk..ade pakcik cina tu dah lintas jalan nk kejar peragut..tp sumer berlaku dgn pantas.k.ma pun ask syah nape syah jerit dan syah bgtau la yg syah diragut.

Alhamdulillah tgn syah ok,nset pun selamat.tp yg bermain dipikiran,yg menjadi kebimbangan syah ialah sbnrnya target peragut tu ialah kakak2 syah..krn sblm kejadian,kak ma bg duit kat syah utk beli air utk dia n kak cah..mungkin dr situ si penjenayah yg durjana ini dah set target.yg syah jd xsenang duduk skg ni ialah asyik pk kalau la syah xmtk kak cah naik sbelah kiri,konfom dia yg akan diragut.bygkan kwn2,kak cah time tu sdg mendukung baby kecil,umur 1 tahun dlm dakapan..lau dia diragut,ape yg akan terjadi?cuba bygkan....
Smpai skg syah xhenti2 bersyukur kat Allah..Syah smpai skg xmaafkan peragut tu n syah doa agar dia sengsara dr sebelum ni!

Henset ini la yg jd tarikan peragut..nmpk exclusive kan..jd jgn tiru kwn2

disini,syah nk share skit peringatan dan panduan kepada kwn2 sekalian terutama lelaki agar sama2 kita melindungi wanita..

Peringatan:
1- Jgn bw beg mahal2 atau nmpk exclusive
2- Jgn sandang beg disisi anda..letak didepan anda
3- Jalan mestila lawan arus
4- Jgn tunjuk kita ni org kaya
5- Jgn bawa brg2 berharga
6-pastikan anda xpegang or bimbit brg2 berharga(simpan ditempat sesuai)

Panduan ni yg selalu syah amalkan bila kuar ngan kakak syah:
1- Syah mesti jalan dibelakang mrk
2- Lau ramai org didepan dia,syah akan berada di depan skali
3- ketika kakak syah membuat byran,syah akan berada disekitarnya smbil mata liar memandang sekeliling
4- Syah mengutamakan keselamatan kakak
5- Syah akan pastikan kakak2 syah masuk ke dalam keta or kedai yg dia tuju
6- Syah akan iring mrk
7- Syah sentiasa melihat sekeliling dan menggunakan telinga utk mendgr ape yg mendtgkan bhy

inilah yg syah dpt share ngan kita semua...hope sape2 ade idea,cdgn,sama2 la share kat sini..tolongla kongsi..agar kita semua selamat dr gangguan peragut durjana nie..

dan utk peragut2 semua,kami semua doakan agar anda sedar akan kejahatan anda lakukan ni..Moga2 Allah membalas ape yg anda buat dgn hukuman sewajarnya.. (maybe tarik nyawa terus).huhuhu..yela,dah membahayakan nyawa org lain..Kabulkan doa ini...Amin2
...

p/s: lau la syah seorg lelaki dah diragut,apetah ag perempuan yg lemah..beringat kawan2 semuaShare

4 comments:

najwa hazirah halmi said...

my mom kner ragut...
selamat lepaskan jer beg tangan tuh..
takot tersungkur....
tapi sdeyla...everything ilang...
but nyawa lagi pntg..
syukur semuernyer slamat...

to u too;)

*blog-walking

Syah Segalanya Ada said...

aah...saya memng selalu genggam erat2 nset saya..nk dijadikan kerja Tuhan kan..tp smpai skg xhilang2 ag rasa trauma tu..wpun sde seiyes yg jd..

suraini h said...

thanks man sb bg nasihat....
bgus tindakn man tu...
su kagum giler ngan man...
protect kakak dlu sblum dri sndiri...
su hrap nt su pn da sorg hero cm man...
good job beb....
Alhamdulillah smua slamat....

Syah Segalanya Ada said...

ni bukan pasl hero ke ape...kita yg kena mencegahnya...kena mainkan peranan kita..nk ke kita tgk dlm paper,remaja meninggal kerana diragut..dan bersama2nya ialah seorang bayi kecil?yg kes ibu mengandung pun dah menyayat hati dah ari tu..tp np mereka semua ni berhati binatang