♥ SeGalanyA AdA ♥

WelcOme To My Blog SEGALANYA ADA ThanKs For VisitiIng My BloG Dont Forget to give YoUr Comment by Syah Segalanya Ada

Koleksi Video Show syahman

Sunday, May 31, 2009

Syahman Diragut

.....Mangsa Peragut.....

30 Mei 2009
4.00 pm
Hadapan Hospital Tawakkal

Hari ni,satu insiden yg xdi ingini berlaku kat diri syah.SYAH DIRAGUT!!! Begini kisahnya..

Jam 3.00 ptg,syah bersama2 family kak ma n kak juga kak cah pi ke hospital Tawakkal utk melawat anak spupu yg dirawat kat sana..Nk dijadikan citer,abg ipar syah pi amik keta n mai amik kitaowng yg sdg tunggu dipersimpangan..ketika nk naik keta tu,sepatutnya kak cah naik keta sebelah kanan (mengadap jalanraya),nk dijadikan takdir Allah,syah suh dia masuk sebelah kiri n syah masuk sebelah kanan penumpang.

Sebelum kejadian,syah bermsj ngan abg halim devotees..then syah nk masuk keta la..ketika nk masuk dlm keta,tiba2 dgr deruman enjin keta,then syah tgk la ape jd..tiba2 syah perasan ade moto bergerak laju ke arah syah n terus dia sentap tangan syah utk rampas fon syah.berlaku adegan tarik menarik dgn syah,tp syah dah genggam erat n kemas2 nset syah tu.so,ia menyebabkan peragut hampir terbabas.after that,syah jerit sekuat ati n ramai org tgk..ade pakcik cina tu dah lintas jalan nk kejar peragut..tp sumer berlaku dgn pantas.k.ma pun ask syah nape syah jerit dan syah bgtau la yg syah diragut.

Alhamdulillah tgn syah ok,nset pun selamat.tp yg bermain dipikiran,yg menjadi kebimbangan syah ialah sbnrnya target peragut tu ialah kakak2 syah..krn sblm kejadian,kak ma bg duit kat syah utk beli air utk dia n kak cah..mungkin dr situ si penjenayah yg durjana ini dah set target.yg syah jd xsenang duduk skg ni ialah asyik pk kalau la syah xmtk kak cah naik sbelah kiri,konfom dia yg akan diragut.bygkan kwn2,kak cah time tu sdg mendukung baby kecil,umur 1 tahun dlm dakapan..lau dia diragut,ape yg akan terjadi?cuba bygkan....
Smpai skg syah xhenti2 bersyukur kat Allah..Syah smpai skg xmaafkan peragut tu n syah doa agar dia sengsara dr sebelum ni!

Henset ini la yg jd tarikan peragut..nmpk exclusive kan..jd jgn tiru kwn2

disini,syah nk share skit peringatan dan panduan kepada kwn2 sekalian terutama lelaki agar sama2 kita melindungi wanita..

Peringatan:
1- Jgn bw beg mahal2 atau nmpk exclusive
2- Jgn sandang beg disisi anda..letak didepan anda
3- Jalan mestila lawan arus
4- Jgn tunjuk kita ni org kaya
5- Jgn bawa brg2 berharga
6-pastikan anda xpegang or bimbit brg2 berharga(simpan ditempat sesuai)

Panduan ni yg selalu syah amalkan bila kuar ngan kakak syah:
1- Syah mesti jalan dibelakang mrk
2- Lau ramai org didepan dia,syah akan berada di depan skali
3- ketika kakak syah membuat byran,syah akan berada disekitarnya smbil mata liar memandang sekeliling
4- Syah mengutamakan keselamatan kakak
5- Syah akan pastikan kakak2 syah masuk ke dalam keta or kedai yg dia tuju
6- Syah akan iring mrk
7- Syah sentiasa melihat sekeliling dan menggunakan telinga utk mendgr ape yg mendtgkan bhy

inilah yg syah dpt share ngan kita semua...hope sape2 ade idea,cdgn,sama2 la share kat sini..tolongla kongsi..agar kita semua selamat dr gangguan peragut durjana nie..

dan utk peragut2 semua,kami semua doakan agar anda sedar akan kejahatan anda lakukan ni..Moga2 Allah membalas ape yg anda buat dgn hukuman sewajarnya.. (maybe tarik nyawa terus).huhuhu..yela,dah membahayakan nyawa org lain..Kabulkan doa ini...Amin2
...

p/s: lau la syah seorg lelaki dah diragut,apetah ag perempuan yg lemah..beringat kawan2 semuaShare

Thursday, May 21, 2009

Catatan Hari Ini

Syurga Cinta & Skybridge KLCC

Assalamualaikum..
21/5/2009
2.40 pm

Hari telah berangkat syah ke KLCC utk melawat sebuah ag bangunan kebanggaan malaysia..KLCC Twin Towers..huhu..spt yg dijanjikan dgn Paan,syah jumpa dgn dia kul 9..sepatutnya kerey n kwn2 dia dtg,tp xjd la..so kami berdua je la meneroka benda alah tu..sepatutnya kitaowng naik kul 1.30,tp nth camne xde org lak kul 10,so kami potong Q la..hik3..tp pekerja dia bg ek.jgn salah paham lak key?

Tiket Ke Skybridge KLCC

sementara menunggu nak naik,kami sempat melawat galeri2 kat bwh tu..byk gak benda2 yg menarik kat sana...




then kami naik la lif ke tingkat 41 iaitu setinggi 170 meter dr aras laut..kejap je dah sampai atas..huhu..memng cantik pemandangan dr atas..n bila tgk kebawah....adoi......gayat..huhuhu





kemudian syah pi tgk wayang.seorang diri.citernya... SYURGA CINTA..


sebuah citer ahmad idham..baik utk tontonan remaja2..huhu..syah tgk pun kira okla..xkering gusi dgn lawak jenakanya..Citernya bermula drmana si am br blk oversea.Am ni sorg kaki kelab mlm n selalu melakukan sex bebas.kemudian pada suatu ari,dia dicabar oleh kwnnya utk mengurat Syuhada(heliza)..kebetulan lak syuhada adalah cg kelas adiknya,ikmal(aiman)..dr situla Am mula mengenali syuhada dan bermula la plot bait2 percintaan bermula..si Am yg xtau serba serbi tntg agama mula terpaut dgnnya krn di didik oleh syuhada..byk jenaka dlm proses pembelajaran tu..tmbhan ag,ia mempunyai unsur2 keinsafan yg baik utk kita teladani suma...diiringi dgn gesekan biola yg sememangnya menusuk kalbu....nk tau kesudahannya,tontonilah SYURGA CINTA..memng puas ati..selamat menonton..huhu
Share

Tuesday, May 12, 2009

Koleksi Nasyid Indie Vol.1

Sesi Penggambaran

Lokasi:Taman Bdr Sri Permaisuri
Masa: 10 Pagi

Assalamualaikum...

Alhamdulillah selesai sudah sesi penggambaran bg album nie..Sesi ni sekajap sahaja..xsampai 30min pun.tmbh2 kebanyakan gambar hanyala kandid.Jd,syah pun xpenah sgt nk pose2 dpn kamera nie,jd hentam je la..ha3..byk gmbr lebih kurang sama je.pose pun sama je..hik3..

Dan inilah pose2 amature syah...
kotornya kolam nie....

miow...meh sini.. ;-)

rehat jap

angan dan sedar

apelah yg ditengokkan tu.

Adoi,panasnya....
Tgh nyanyi..LalAlala~

Mana pic td ni?

pose ni ok x?

Abis je keja amik pic,kitaowng pi umah abg halim,then pi cr ofis utk neurotic studio..last skali..Layan WAYANG.... X-Men ag..ha3..citer nya pun best gak la..ha3..tp ade sumting yg happen kat abg halim n diriku..haa..utk diriku,budak gurl sblh usha syah time ngah layan muvee.wa..segan gak..abg halim?heee..kena ask dia la..hik3
xde keja dah ni
Producer yg keletihan(abg Halim)

Anyway,ari ni memng hepi la..dpt gak belaja benda2 br n juga dpt juga tmbh ilmu vokal ag..best suara abg halim..he3..yg paling penting,dpt kenal ag abg halim ni camne.kui2..

Jumpa ag sume...
Wsalam...

~Segalanya Ada~
Share

Tuesday, May 5, 2009

IIUM GOMBAK

Taaruf Week 2008/2009 intake April

1st Day

Tunggu amk pic
Taaruf commitee
Nk pi semayang

My luvly room (Ruqayyah)

2nd Day

ANR Briefing
Gurl makan
Ready for FKT (Failed)
Br lepas makan

3rd Day


Official caremony for new Student
S-Dev Briefing
4th Day
(include culture show)


Campus Tour






Before n After Culture Show (2nd Place)
Share