♥ SeGalanyA AdA ♥

WelcOme To My Blog SEGALANYA ADA ThanKs For VisitiIng My BloG Dont Forget to give YoUr Comment by Syah Segalanya Ada

Koleksi Video Show syahman

Friday, March 20, 2009

Segalanya Ada dirakamkan

SESI RAKAMAN DAH BERMULA...

"1) Malam semalam (19/03/2009) bermula dari jam 9.00pm sehingga lewat 12.30am, penyanyi yg pertama, Syahman dah pun masuk studio utk rakamkan lagu beliau yg akan dimuatkan dalam album Nasyeed Underground ini.

2) Bertajuk "Segalanya Ada", mengisahkan ttg betapa perlunya kita bersyukur dgn nikmat dan kebahagiaan yg Allah telah berikan berbanding dengan mereka yg tidak senasib dengan kita.

3) Sebuah lagu yg agak catchy dan menarik, perjalanan rakaman smlm berjalan dengan lancar tnpa ada halngn, alhamdulillah."

*Diamik dr blog www.nasyidindie.blogspot.com

Itu lah komen yg diberikan oleh abg Halim selepas kitaowng bertungkus lumus merakamkan lagu segalanya ada ini.bley dikatakan amat2 susah(bg amature mcm syah la) utk merakamkan lagu ini.yela,dah 1st time masuk studio,kena btul2 serius,kena fokus,tambah2 lagu tu sbnrnya xpraktis pun utk dirakamkan.lagu yg sbnrnya utk dimuatkan adalah Ditangisan Cinta,tp kerana syah xyakin dgn pembawaan lagu tu,jd syah tukar last minute.

Alhamdulillah setelah 3jam recording,akhirnya siap gak.tu pun masih ada yg perlu ditouch up blk kemudian hari.yela,abg halim tension jadinya melayan ke'amature'an syah nie..nasib baik abg halim sporting n niat dia tul2 nak tolong budak2 spt syah nie.so,dgn semangat dan keazaman dlm diri,akhirnya siapla merakamkan lagu tu.
menghayati lagu
dah siap record
Edit skit
Merakamkan Segalanya Ada

so,syah nk ucapkan berbyk terima kasih kat abg halim koz dah bg peluang kat syah,ajar syah ag,didik ag n layan kerenah syah dlm menghasilkan lagu ini..jadi utk semua pengikut blog syah,nnt kemunculan album ini yg dijangkakan pada 16Mei2009..terimalah dari syah.. SEGALANYA ADA
Share

3 comments:

Ir. aSuRaMaRu™ said...

peh abg man kito....
siap recording lagu doh deh.....
kemah la demo.... xp

Syah Segalanya Ada said...

alhamdulillah...nnt kan kemunculan album nie nnt ek..16 mei nnt

Danial Izzat said...

mantap la kau dah record lagu