♥ SeGalanyA AdA ♥

WelcOme To My Blog SEGALANYA ADA ThanKs For VisitiIng My BloG Dont Forget to give YoUr Comment by Syah Segalanya Ada

Koleksi Video Show syahman

Friday, March 27, 2009

Pulau Pinang

Assalamualaikum...
27/3/2009
3.55 pm

ari ni ari jumaat..saje je nk bgtau.ahaks (^_^) actually pagi ni,kul 7 syah bertolak ke penang bersama2 dgn ayahanda,mak tiri n adik tiri syah atas urusan bisnes papa.PUKUL 7,cuba bayangkan.syah sbnrnya xnk ikut.tp disebabkan papa nk bw keta pi,kenala syah pergi.dahla smlm syah tido kul 2pg.xleh tido.dok dgr ayat2 quran je la smlm.bertolak kul 7 pg,kul 8.30 pg kami dah sampai kat tanah merah.xlaju pun bw.yela,dgn mata ngantok.perjalanan ke penang mengambil masa selama 5jam.byk gak keindahan yg cantik yg dpt syah tgk spt bukit bakau,awan2 yg meliputi bukit n lain2..AGUNGNYA KEBESARANMU YA ALLAH....

Alhamdulillah perjalanan selamat.ade jalan br lak tu.kiranya kul 12 tu syah dah ade kat atas feri.dah lama xnaik feri ni.tapi,lautnya dah xmcm dl.. ;-( sbb sampah sarap dah mula byk kat tepian laut.dah tiada keindahan lautnya ag..bau hanyir menusuk kedalam hidung,merosakkan ag panorama alam.cuaca kat luar memang panas.tp xpela,bukan selalu nk menikmati keindahan tu.ha4.


sampai disini,syah ke kedai emas.taukenya memang baik.kenalan dr arwah mami ag.papa mai sini sbb nk amk brg2 kemas yg br utk dijual dikelantan...td byk gak yg diborakkan dgn taukenya,abg ramzan.owngnya memang kacak.anyway,tahniah utk anak abg ramzan koz dpt 10A n skg ni ngah wak jurusan psikologi kat Inti Kolej kat Penang..
ptg td syah bertolak dr penang kul 4.30ptg.dlm perjalanan pulang hujan rintik2.kenderaan pun byk gak.tp yg tension bila ade lori trailer..adoi..tension.tp nk wak camne,jln diaowng gak.agpun,cian gak diaowng.drive lori tu maybe 2ari kot.huhu..alhamdulillah,sampai kat jeli kul 8.so,sempatla utk menunaikan solat maghrib n isyak terus.8.30 gerak blk ke kb.smpai kat wakaf che yeh dlm kul 10 mlm..so kitaowng singgah makan jap.syah xmakn,xde selera dah..ape ag,amik kesempatan utk tido.tp,xdpt tido gak.ni pun syah on9 sbb xdpt tido..xtau nape..adoi..

bytheway,ni la serba sikit coretan hari ni dlm hidup syah....segala kekurangan,arap2 dimaafkan..
Wassalam..


wsalam..Share

Friday, March 20, 2009

Segalanya Ada dirakamkan

SESI RAKAMAN DAH BERMULA...

"1) Malam semalam (19/03/2009) bermula dari jam 9.00pm sehingga lewat 12.30am, penyanyi yg pertama, Syahman dah pun masuk studio utk rakamkan lagu beliau yg akan dimuatkan dalam album Nasyeed Underground ini.

2) Bertajuk "Segalanya Ada", mengisahkan ttg betapa perlunya kita bersyukur dgn nikmat dan kebahagiaan yg Allah telah berikan berbanding dengan mereka yg tidak senasib dengan kita.

3) Sebuah lagu yg agak catchy dan menarik, perjalanan rakaman smlm berjalan dengan lancar tnpa ada halngn, alhamdulillah."

*Diamik dr blog www.nasyidindie.blogspot.com

Itu lah komen yg diberikan oleh abg Halim selepas kitaowng bertungkus lumus merakamkan lagu segalanya ada ini.bley dikatakan amat2 susah(bg amature mcm syah la) utk merakamkan lagu ini.yela,dah 1st time masuk studio,kena btul2 serius,kena fokus,tambah2 lagu tu sbnrnya xpraktis pun utk dirakamkan.lagu yg sbnrnya utk dimuatkan adalah Ditangisan Cinta,tp kerana syah xyakin dgn pembawaan lagu tu,jd syah tukar last minute.

Alhamdulillah setelah 3jam recording,akhirnya siap gak.tu pun masih ada yg perlu ditouch up blk kemudian hari.yela,abg halim tension jadinya melayan ke'amature'an syah nie..nasib baik abg halim sporting n niat dia tul2 nak tolong budak2 spt syah nie.so,dgn semangat dan keazaman dlm diri,akhirnya siapla merakamkan lagu tu.
menghayati lagu
dah siap record
Edit skit
Merakamkan Segalanya Ada

so,syah nk ucapkan berbyk terima kasih kat abg halim koz dah bg peluang kat syah,ajar syah ag,didik ag n layan kerenah syah dlm menghasilkan lagu ini..jadi utk semua pengikut blog syah,nnt kemunculan album ini yg dijangkakan pada 16Mei2009..terimalah dari syah.. SEGALANYA ADA
Share

Thursday, March 19, 2009

Latihan Pengukuhan

Training & Training

19/3/2009
5.00 pm

Assalamualaikum...

Pertama sekali syah ingin panjatkan kesyukuran kehadrat Illahi kerana diberi keizinan utk menghirup udara dan masih ag dipinjamkan anggota badan ini utk mencari keredhaanNya di muka bumi yg fana..

utk coretan kali ini xpanjang sgt,sbb jap ag syah akan ke ofis Devotees utk sesi rakaman lagu.
RAKAMAN LAGU??
utk pengetahuan semua,abg halim dr Devotees telah menawarkan syah satu peluang keemasan utk join satu projek iatu menghasilkan album kompilasi NASYEED UNDERGROUND VOL1.Projek ini sebenarnya dah alam dirancang oleh beliau dan skg br ade peluang utk menjayakannya.Alhamdulillah skg ni sambutan memng hangat.ade group dr Johor,Terengganu,Kl,Kelantan n lain2.kiranya ramai gak la..Dlm album ni ade 12 track(kalu xsilap) yg mana 10 track adalah lagu dr kumpulan2 yg join projek ini dan 2track ag adalah lagu tambahan..

utk pengetehuan lanjut bleh layari www.nasyidindie.blogspot.com

dlm minggu ni memng penat skit koz kena bykkan latihan vokal utk album ni.Pada mulanya syah dah berputus asa n dah pun nk menolak tawaran jalan ini.tp setelah diyakinkan oleh abang halim dan dia menegaskan bahawa syah bley bernasyid n dia sanggup tolong syah utk projek ini..syah menolak koz syah pk kemampuan syah masih ag xmampu utk merakamkan lagu utk dimuatkan dlm album ini..tp skg,segala2nya dah berubah.usaha mesti diteruskan..doakan syah ek..

btw,yg paling penting,smlm dah pi UIA GOMBAK.dah masuk mahallahnya ag.bilik abg halim.ha3.ok la gak..kih2...keyla,GTG,dah lewat dah nie..janji kul 6 kat gombak.

Wsalam
Segalanya Ada...
Share

Sunday, March 8, 2009

Jatuh Sakit....Rindu?

....Ku telah Jatuh Sakit....

Assalamualaikum..
8.3.2009
Airport Subang

Salam sejahtera buat anda semua..1st of all,nk ucap tanxz kat kawan2 yg selalu mengikuti blog ni..terharu sangat2.maybe syah akan on9 jarang2 je.yela,dah blk kg,nk on9 kat ne ag.dl ade gak internet wirelss kat bilik..skg mana ade ag.skg ni syah kat airport subang ngan ayahanda tercinta,papa..nk blk ke kb.suppose blk smlm ngan bas,tp tiba2 papa nk mai kl.yela,dah kedai butik kak ma dipecah orng,so papa maila..huhu..

Nk di'kabo' sininya,syah dah jatuh sakit sejak blk dr Nilai temph ari..xtau nape.adakah krn perubahan keadaan sekeliling ataupun......merindui budak2 bilik dl.. ;-( tp memang pun rindukan
diaowng sumer..bila la dpt jumpa blk nieh..makan ubat demam pun xberkesan gak..ni pun terpaksa mengagahkan diri utk blk ke kb.kalu x,atas katil la jawabnya..

cuti nie,nk wak pe ek...nwy,kak ma dah offer job utk bulan 5 nie.gajinya rm100 satu masa.pe kerjanya?memasang pelamin.kak ma cakp,byk gak yg tempahan dia time utk cuti sekolah yg mendatang nie..ok gak tu kan?dr dok umah tido je.Jd,dah bgtau la kak ma td yg man ok je.kak ma kol,man datang la kl.

Abang Halim pun ade mesej gak td.dia offer utk join projek dia.recording.byk gak team yg akan masuk projek tu.bc msj yg dia antar,bley tahan gak yg dia offer.so,dah mtk abg halim utk send maklumat prjek tu.nnt Syah akan pertimbangkan blk.meeting utk projek tu ialah nexk week..minggu ni pun maybe sibuk skit.yela dah blk kb nie,kena jumpa sedara mara dl.tmbh2 ag nk pi skul MML nk amik sijil SPM.budak2 nasyid pun ade pertandingan selasa nie.tmbh2 ag budak2 ASPIRASI dah 'book' syah nk jumpa sbb nk ask byk benda.kata mrk la.syah ok je as long as xclash ngan jadual harian..

Nwy,setakat ni dl sbb ni kat airport,kul 8 dah ke boarding dah..aircraft pun dah sampai..so,GTG,doakan kesihatan syah..

p/s: Hopefully bukan akram dhamiri yg drive pesawat nie.hahah!
Share

Thursday, March 5, 2009

Tamat Sudah......

..Selesai Sudah Misi Pertama Hidupku..

Assalamualaikum....

5.3.2009
1.00 am

Alhamdulillah exam final dah abis td..soalan?bley la tahan susahnya.camne nk jawab subjek yg xblaja.tp xpe,xsalahkan my lecturer..he still de best.salah syah gak xbelaja elok2.huhu. ;-p however,exam CCT,BMW n CI la yg paling susah skit n byk salah yg dibuat.dah lepas,TAWAKKAL je la.nk wak camne ag.

Skg nie,syah berada kat kat kedai makan bersama ngan kawan-Tuan n Nd n One(hehe)- huhu..kitaowng kuar relaks2 n lepaskan tension.blk nya,kul 3 or 4 pg nnt kot..nk on9 puas2 kat nilai nie..yela,dah ari ni ari last berada kat sini.kena la manfaatkan dgn sebaiknya..barang2 semua dah di'packing'kan..yg tinggal nk bw balik je esok..actually xtau nk bw ngan ape..aduh...sewa keta je kot esok nnt.depends on situation.

Rasa sedih lak menyelebungi dlm diri koz kena tinggalkan nilai..byk kenangan terindah yg ade kat sini..Btw,ari dpt hadiah spesel dr bestfrenz.satu kelas dr 1st sem sampaila akhirnya..dia bg pasu yg mana dlmnya ade burung jinjang.cute sgt2.byk lak tu.bukan pe,dl syah ade mtk satu je,tp dia bg satu pasu.dia ckp,dia dah janji nk bg,so dia bg la byk2..anyway,tanxz my bestfrenz..i always remember u..

Antara Kenangan terindah:





Utk terakhir kali,syah nk ucapkan JUTAAN TERIMA KASIH kat kwn2 especially Roomate B2-3-4(one,kudin,Syafik,Syahman T,Safwan Syetel,Tuan,Paan,Akram,Andy,Anas,Hafiz Rais n lain2.) xlupa gak kawan2 B1-2-10 ( Pak lah,nik,Faris Law,Din,Syafik,Syed Penang,Syed Sarawak,Daniel,Fariz Bar,Arubi,Syafie n lain2) u all,xkan ku lupakan...

Finally,GOMBAK,I'm Coming!!!!!!!!!!!!


Wsalam
Share