♥ SeGalanyA AdA ♥

WelcOme To My Blog SEGALANYA ADA ThanKs For VisitiIng My BloG Dont Forget to give YoUr Comment by Syah Segalanya Ada

Koleksi Video Show syahman

Monday, February 23, 2009

Exam! Exam ! dan Exam lagi

Peperangan Mentaliti Bermula.....

Assalamualaikum wbt.....
23.2.2009

Dah lama xupdate blog nie.ni final sem syah kat sini,byk yg perlu diberi penekanan berat..terutama assignment...alhamdulillah,semua ujian dah berjaya ditempuhi..tapi,ni nk citer peperangan besar di UIA...

Semalam dah bermula cabaran akhir di Uia nie...FINAl EXAM..ni bukan sebarang final..Ni final yg menentukan syah dapat pi GOMBAK atau pun STAY kat nilai nie..Boley tahan cuaknya gak lebih2 ag exam EPT nie..Pengalaman lalu dah byk mengajar syah.Dl penah gak amik EPT Special,tp syah Failed..huhu..sbb time tu xblaja ag tntg subject ni..Kebanyakan orang kena repeat kat benda alah nie la..sbb markahnya asing2..bukan spt exam final english biasa..Ari pertama,iaitu smlm,exam Listening n Speaking..1st tu exam Listening dl...adoi,memng speaking speaker tu laju..xsempat nk grab ape2 point..ade gak la yg pakai belasah je jwb..dah benda tu xleh ulang dah..tawakkal jela..

Exam kedua ialah speaking..mula2 tu syah intai sape lecturer syah yg jd penilai..huh,1st expression,nmpk mcm garang gak..ape ag,berkecelaru la pikiran dibuatnya..then,sampai la turn syah...masuk tu,syah baca BISMILLAH..ayat2 keramat...bagi salam kat dia..n senyum kat dia..mula2 dia borak ngan syah..then dia mtk syah introduce diri..maka bermula la sesi speaking..tajuk yg syah dapat, FAVOURITE TEACHER..ape ag,citer pasal MADAM SALLYla..my beloved lecturer..byk gak yg di'umpat'kan..ha9..tp umpat yg baik la..then nk gak sambung pasal
mdm Nell,tp xde peluang..papehal pun,MDM BERDUA TETAP DLM INGATAN..LUV U BOTH..

Ari ni lak,exam reading n writing...fuh,btul2 mencabar minda exam td.bley tahan susah gak.terutama part reading..Utk pengetahuan,soalan tu syah penah wak dl time Special EPT,tp ari nie memng xleh jwb gak..memang susah gak soalannya wpun penah jwb..adoi..pa pe pun skg ni,kena tawakkal,berdoa kpdNya agar diluluskan EXAM nie..AMIN...

Khamis nie,akan datang peperangan yg membawa askar elite yg perlu syah lawan.mrk semua well trained.senjata mrk memng hebat..senjata syah hanyala pen,ilmu didada n doa dr mrk yg tersayang...Psycho,Irk,BMW,CCT n Ci..moga2 syah dpt memerangi mereka sumer ini..doakan kejayaan syah..Amin...

Wish me Best of Luck...Wassalam....
Share

No comments: