♥ SeGalanyA AdA ♥

WelcOme To My Blog SEGALANYA ADA ThanKs For VisitiIng My BloG Dont Forget to give YoUr Comment by Syah Segalanya Ada

Koleksi Video Show syahman

Sunday, January 18, 2009

Weekend Yg Hepi

Assalamualaikum...
18/1/2009
11.56 pm

Fuh...memang letih sgt2..nape ek?sbb syah blk kl..blk umah kak ya.Pagi sabtu tu mula2 xnk blk.bila dipikirkan blk,dok bilik pun boring,jd syah pun blk la umah kak ya..sampai je kat Stesen BTS,kak ya mai amik.semuanya ada.Danila,Adam,Daniel and Abe mie.kitaowng pi Mid Valley ptg tu..fuh,ramainya owg,xyah cakp..bersumbat dlm Mid tu..cuba bygkan sebesar2 Shopping complex tu,bley gak penuh.Ini kerana ari tu ade pertunjukan sempena Chinese New Year,then ade open interview(job streest)..memang ramai la.

Ari tu,kitaowng pi cari kasut utk syah..sempena hadiah hari jadi yg lepas..kakak2 yg berpakat nk bg.yela,pi jalan2,pakai kasut hitam.Mcm askar la plak..hik3..so jalan2 punya jalan,xde berkenan..kalu ade pun,yg mahal punya.syah nk cari yg adidas punya,tp tak DI IZINKAN sbb xde diskaun.ahaks..so,pi la masuk metrojaya..dalam tu jumpa dua brand kasut..macho gak..1st tu pi tgk kasut yg dipakai oleh FAIZAL TAHIR..memang rock ar..superman..then pi tgk yg satu ag kasut yg gayanya spt owg bekerja..sayangnya,xde saiz.so kak ya suh beli yg rock tu..memnag nmpk janggal..tp nk wak camne,hadiah owg bg,mana leh nk pilih sgt..bersyukurla..

Kasut Superman

later,kitaowng pi la makan kat chicken rice shop..sempat gak la berposing amik gambar ngan anak2 buah..ahaks..ni la gmbr mereka yg cute nie..bapak sedara dia pun hensem gak..hik3

Danila cute
Man n Adam

balik je umah,syah di'kerjakan' teruk oleh kak ya and abe mie..hik3..diaowng mitk syah burn video n buat movie utk gambar2 mrk pi holiday..bukan satu tempat,4-5 tempat..dlm satu tempat lak ade dekat 100 lebih gambr..mlm tu,syah xtido sgt..yela,nk kena siapkan semua..tp syah berpuas ati..xkisah sgt pun..yg syah tau,syah bgn kul 7..subuh gajah..yela,tido kejap je..2jam je kot..xabis ag..after bekpas,sambung ag..wak movie..sampaila ptg..tu pun xjd sbb burner wak hal..ptg tu kitaowng pi taman technology kat bukit jalil..abe mie and kak ya pi jogging..syah?xjoin..sbb pakai bj cantik2 dah..sbb plan nk blk terus pas dr tu...haha..memang best la pi sana..






Setakat dulu la coretan hari nie..Weekend yg hepi...Wsalam

p/s : Takziah utk kawan syah yg telah kehilangan teman hidupnya...lima minit yg lalu... Alfatihah
Share

Saturday, January 17, 2009

Bantahan Palestin!Hancur ISRAEL

Assalamualaikum....
17.1.2009
-Sabtu -
12.20am

Ari ni MRC (mahallah representative council) bersama2 society n club di matrik UIA mengadakan rapat umum secara aman membantah kezaliman REJIM ZIONIS yg diLAKNAT oleh ALLAH terhadap palestin..Kezaliman yg dah masuk ke hari ke20 telah mengorbakan 1100 org penduduk xkira yg tua,wanita atau kanak2..

Setiap hari terpampang di dada akhbar mencoret perkhabaran dr GAZA.Diri syah ini dah xmampu nk baca n lihat newspaper tu aG..Dihati ni penuh dgn sedih n kecewa..terasa amat hina diri ini kerana tidak mampu berbuat ape2..jauh disudut hati bersyukur kerana Allah memberi keamanan di sekeliling diri ku ini.

Adakah cukup sekadar memboikot barang2 Barat?adakah dgn memboikot brg2 itu akan menghentikan peluru dr menembusi dada anak2 kecil?TIDAK!kita sudah terlambat!Mereka serang,menembak membuta tuli xkira tua dan muda.Ye,memang peluru tu hasil dr duit kita sendiri.tp kenapa baru SEKARANG kita nk boikot??kenapa bukan dr dulu ag?cuba kita MUHASABAH diri kita sendiri..

Alhamdulillah,remaja2 Uia ade kesedaran tntg penderitaan yg dialami oleh warga Palestin.Harap ianya berkekalan sampai bila2.

Laungan takbir! ALLAHUAKBAR

Muslimin dan Muslimat menzahirkan bantahan
Hancur2,hancur IsraeL


Bantahan hari ini dihadiri seramai lebih dr 400 pelajar matrik uia..Bantahan ini disertai juga oleh pelajar dr USIM,warga penduduk sekitar uia dan juga Murni Nursing..Bantahan dimulakan dgn ucapan dr wakil pelajar,pemimpin society dan juga principal Mahallah.Ucapan mereka penuh dgn smgt yg tinggi,kemarahan yg membara!
"Hancur2 Kafir,Hancur2 Israel"

Harap2,bantahan kita,didengari PBB,agar mereka lebih bersikap adil terhadap kita,agar negara arab bersatu pertahankan saudara Islam kita..Syah xnk citer disini isu PBB,OIC,LIGA ARAB,MESIR n etc kerana ia amat sensitif...biarla sama2 kita pk..br je syah bc berita tntg Presiden Iran yg lantang bersuara terhadap sikap dunia arab..dan syah rasa pe yg dikatakan itu memang ade kebenarannya..

Jd,dipengakhiran ini,marilah sama kita doakan agar Palestin masih ag bertahan,mempertahankan negara,agama dan bansgsa mereka..sama2 jg kita berdoa agar roh mereka bersama para Syuhada..sama2 juga kita aminkan doa agar Allah menurunkan bala terhadap Zionis Laknatullah.AMIN! TAKBIR!!!!!!!!!!

Wassalam..

Share

Friday, January 9, 2009

In Library....After Exam


Assalamualaikum....
9/1/2009

Alhamdulillah,selesai sudah exam yg penuh dgn dugaan n cabaran..yg betul2 mengugat kesabaran,ketahanan..yg penuh dgn emosi yg berkecelarau...mana xnya,benda yg kena study byk..haha..Seminggu ni syah bermain dgn tekanan dan memerlukan ketahanan mental yg tinggi utk menghadapinya..Alhamdulillah,nasib baik ade kawan2 yg tolong syah n of course kami tolong satu sama lain dlm study ni..semuanya jd mudah.tmbh2 bila kwn2 gurl..yela,budak gurl ni,mengikut pemerhatian syah,mrk ni betul2 sistematik dlm study.mrk akan usaha bersungguh2 utk sukses..sbb tu bila kita bergaul dgn mereka,kita akan rasa selesa n konfiden dlm pembelajaran..Yup,memang xelok dipandang owg,tp kita zaman skg,kalu nk berjaya,kena guna segala usaha utk menggapainya..asalkan kita masih ikut cara yg dilunaskan oleh islam...tanxz to my frenz,TUAN,ANDY,QILA,WAN AINI,HUSNA..usaha u all for me,amat syah hargai..hope u all sukses lam pembelajaran.

Skng ni,9.30 mlm,syah di hdpn laptop,di dlm library yg penuh kesejukan,menemani ANAS yg sedang fokus study utk final paper mid sem examnya pd esok ari..Anas ni owngnya baik..hik3.disekeliling syah budak2 uia lain sedang menelaah pelajaran mrk,ade yg buat asgment,ade yg on9.

ANAS ABD RAZAK-study computer kot

Kalu diikutkan perancangan,weekend ni syah nk balik KL.yela,nk jumpa Abg halim ag nk amik CD lagu,nk antar roadtax keta kak wa kat abe mie ag n lain2..tp esoknya,ade program anjuran PERDANA di dataran Nilai Square.Khabarnya ade senamrobik,futsal,BBQ,mencari harta karun n lain2..well,syah pun dah lama xjumpa adik2 perdana.so esok je la peluang utk syah berjumpa ngan mereka..yg pasti ahad nie,syah geganapun (trademark mdm anisah) kena blk kl gak..Kak cah pun ckp nk tumpang sekaki nk blk.xtau la dia tu..bz semcam je sem ni.mlm ni pi Singapura.katanya ade urusan USIM.Dan yg pasti minggu dpn minggu bz gak..Antara keja yg syah kena siapkan:

- Proposal BMW
- Assigment Contemporary Issue
- Assigment IRK

Keyla,setakat ni dl..speaker lam library dah berbunyi menandakan waktu library nk tutup..so,c u guys again dlm lembaran kisah yg baru..da da..

Wsalam

Ikhlas dr:
Syah
Segalanya Ada.....Share

Saturday, January 3, 2009

FAMILY @ KL

Assalamualaikum....

Sudah lama xberkumpul satu family bersama...krismas hari tu,my dad n my sis came to kl together..i'm really miss my dad so much..tp syah xleh luangkan byk masa sgt koz exam mid sem belum abis ag..jd kena ulang alik ke kl n nilai...sempat la kuar ngan mrk ke Mid.Ari tu memang ramai sgt owg dlm ktm..mcm sardin rasanya dlm tu..syah n kwn2 melekate mcm spiderman kat pintu..

sampai mid je terus pi cr fmly kat I Setan..then pi jaln2 n shopping..mlm tu tido umah kak ma..yela,malamnya kak ma wak solat hajat n tahlil kat kedai dia..dah lama xwak tahlil utk arwah mami.Malam tu syah yg azan,leader utk bc doa n yaasin..ok la..kena bg kat org tua utk leader lain2..huhu

then esoknya blk la syah ke nilai ngan kak cah..Sbb syah ade exam ag.kak cah lak ade program kat USIM..jd dia memang bz..yela,owg kedua JPP.xpela,dah tu dia minat.asalkan pelajaran,terabai..huhu..Ari sabtu,lepas je exam BI,syah blk kl..sbb mlm tu nk blk kelantan dah ngan FIREFly...huhu..bowing tahap dewa atas flight..firefly kecik je..kurang ruang utk bergerak..tmbah2 perjalanan mengambil masa 1jam 5 minit..memang bowing la...huhu..


syah xtau nk citer ape ag kat sini wak masa skg..dlm kepala syah skg ngah blur..byk sgt kena pk..yg penting,family syah,syah kena pikirkan sumting utk ubah segalanya...
nk taip pun,xtau nk taip ape da...huhu...yg paling penting i luved my fmly so much more than others..

n i miss so much my little angle..hehe..siapla nk blk weekend nnt..hik3

Wsalam
Share