♥ SeGalanyA AdA ♥

WelcOme To My Blog SEGALANYA ADA ThanKs For VisitiIng My BloG Dont Forget to give YoUr Comment by Syah Segalanya Ada

Koleksi Video Show syahman

Sunday, December 20, 2009

Show Aman Palestin

sekitar medan usahawan seksyen 1

Assalamualaikum..

alhamdulillah,smlm dah selesai satu ag show yg diadakan di dataran usahawan seksyen 1 Bangi..semuanya berjalan lancar.semalam syah menyanyikan 2 lagu iaitu segalanya ada dan ditangisan cinta.okla mendapat smbutan gak..insyaAllah lau ade rezeki,bangi akan syah tuju ag :-)
tanxz to shahiran & nasyid fm koz sudi jemput syah ke pgrm itu








Share

Wednesday, December 16, 2009

Jemputan show

Jemputan show aman and nasyid indie

Assalamualaikum...
disini syah nk mem'promote'kan kepada anda semua yg ingin menjemput syah dan penasyid indie yang lain utk majlis or program or konsert ditempat anda

utk jemputan,sila hubungi 012-9292250

insyaAllah kami akan hiburkan anda semua!!
Share

Tuesday, December 15, 2009

macam-macam hal

Alahai anak buah ku

15/12/2009
5.42pm

Assalamualaikum wbt...

utk posting kali ni syah nk kongsi citer utk ari ni..ari ni bleh la dikatakan letih gak.yela,ade kelas dr kul8pg smpai la kul 12.50tgh ari.ari ni kelas nya ialah science of quran,science of hadis & Intro to history & civilization..fuhhh..jem otak nk menerima..tp still dpt follow dgn rileks nya...hik3..abis je kelas td terus blk mahallah sbb nk jumpa ngan produser nasyid indie vol1..sape ag lau bukan Abg halim Ahmad :-)

xde pe yg penting sgt pun..just nk bincangkan tentang perkembangan album budak maahad...masih ag dlm pembikinan,tp dah hampir 90% lagu2 mrk dah nk siap.dan lagu diaowng lebih mantap ag.haha..untung berurusan dgn abg halim nie :-) kemudian dia ade menyatakan hasrat utk menggunakan khidmat man as jurugambar utk album nasyid indie vol2.insyaAllah xde hal punya..n mlm esok insyaAllah akan digunakan khidmat kamera tu utk shownya bersama dgn nice di UIA..jgn lupa dtg beramai2 tau

abis je jumpa,blk bilik,solat zohor dan kemas2 brg..terus blk ke kl..tp singgah umah kak ya dl..yela,anak2 buah syah bersunat..xziarah ag diaowng tu..smapai je umah,terus syah gelakkan diaowng..hik4..jahat tol pak sedara nie..ade la usik2 diaowng tu..hik3..yg xtahan,Danila pun dah pandai mengusik abang2 dia :-D

kul 5pm syah gerak blk umah kak ma..nk amik ank2 buah yg ni lak kat umah opah (pengasuh) diaowng.smpai je umah opah tu,si arif ni terus jerit

"Haaaa,kan org dah ckp,tu ayah man kita,dia la yg nyanyi lagu tu"

konfius syah dgr..then lepas masuk keta,arif ni ade la ckp yg dia dgr syah nyanyi atas keta mak sedara dia(kak cah)..lepas 3-4saat,dgr dia menyanyi..rupe2nya dia nyanyi lagu DITANGISAN CINTA.tp part chorus jela..hish budak nie,memang kuat tol daya ingatan dia..patutla 2mlm lepas,dia masuk bilik syah,dia dok nyanyi2 n syah mcm familiar je ngan lagu tu..ha3..hebat tol ank buah syah yg sorg nie..

skg ni si arif ngan main game ps2 dia,n yg adiknya lak dok makan potato chip dr td.mtk skit xbg..kedekut tol budak nie :-)

papehal pun,i luv all of them so much..nakal2 diaorng pun,tetap menghiburkan ati.. :-)

Wsalam

Share

Thursday, December 10, 2009

Sekitar Hari Raya Aidiladha

Memori Aidiladha

10/12/2009
7.35 am

Assalamualaikum wbt..

mitk maaf byk2 kepada kwn blog koz dah lama xupdate blog nie..actually,laptop ni br je siap direpair smlm..udah seminggu xon9 nie..sunyi n sepi rasanya mlm2 tanpa laptop..btw,posting kali ni syah nk update tentang raya haji fmly syah yg lepas...

hari pertama ni mcm biasala..pakai2 cantik dan pi solat raya..lepas je dr solat raya,kitaorg makan2 dl ngan sedara mara..kemudian br le ke tapak penyembelihan..hik3..








Pada belah malamnya pula kami 'membakar' daging2 lembu..ape ag,anual activity salak group(sedara mara) la...BBQ..huhu..pas asar api mula dihidupkan syah?syah mcm biasa,tido..huhu..letih sgt2 pada belah paginya.so,abg2 sedara la yg menghidupkan api.pas isyak,kami mula mem'bbq'kan daging2 lembu itu..hurmmm..sedap..tp,30min kemudian,semua kaum2 wanita xde.kemana mereka MENGHILANG???mrk tgk finale NUR KASIH..hampeh tol..kaum laki je la yg makan n bakar daging.hahaha..ni la antara gelagat2 mereka pd mlm tu..




Jadi,itu la serba sedikit aktiviti syah di hari raya yg lepas.dan syah gak nk mtk maaf kat kwn2 yg jemput syah dtg beraya kat umah ataupun kenduri kahwin,yg mana syah xdpt hadir.maaf byk2..masa amat suntuk ketika itu..papepun,moga2 kita semua dpt bertemu ag dgn raya yg akan datang.amin..

Wsalam

Share

Sunday, November 29, 2009

Al-Fatihah

Kehilangannya amat dirasai

Assalamualaikum...
28/12/2009

smlm,kul 12.15 tgh malam,syah menerima msj dr kwn syah,andy berbunyi begini

"Assalamualaikum.dimaklumkan bhw Norjannah telah meninggal dunia ptg td kerana terlibat dlm kemalangan,marila sama2 kita sedekahkan Al-fatihah kepada beliau"

berderau darah syah mendengar biter ini..mcm xpercaya pun ade gak..then syah terus kol kwn syah Azlina utk mendapatkan pengesahan..memng biter kehilangan tu adalah benar..tp Jannah terlibat dlm kemalangan kerata pada mlm raya(malam jumaat) -27/11/2009-..cerita kehilangan ini amat dirasai..semalamn syah xdpt melelapkan mata kerana terasa sedih akan kehilangan kwn yg baik..

berkenaan dgn jannah,syah kenal dia ketika last sem di Matrik uia nilai..kami merupakan sekelas dlm kebanyakan subjek (kelas ditentukan admin uia)..Jannah ni seorang yg xbyk sgt berbicara tp bila dia berkata2,memang lancar pertuturannya..dia selalu berada didepan kelas dan dia la yg biasanya org pertama yg smpai.penah satu ketika syah masih ingat arwah sedang makan choki2 dlm kelas,n dia beri satu choki2 utk syah.orgnya memang peramah.sehinggakan andy,tuan n lain2 selalu usik syah ngan dia.tp dia tetap 'cool'..bg syah,arwah seorang yg pandai,baik n murah ati.dia selalu berpikir sblm berkata2..orgnya begitu simple.pakaiannya xmenjolok mata.perlakuannya dijaga wpun bergaul dgn lelaki.

pagi td syah menghubungi ibu arwah..suara si ibu nun jauh kedengaran sedih yg cubab ditutupi dgn ketabahan..ibu arwah cukup tabah orgnya..dia masih ag xsanggup menyampaikan biter kehilangan kepada ayah arwah kerana ayah arwah cedera teruk akbat kemalangan tu..menurut ibu arwah,mereka sdg menuruni bukit dan arwah xsedar akan selekoh dihadpannya..kereta yg menaiki terbabas dan meragut nyawanya...

Antara gambar kenangan arwah bersama rakan2nya:











kehilangan norjannah amat dirasai kami semua..moga2 roh arwah ditempatkan disisi org2 yg bertaqwa..marilah sama2 kita sedekahkan alfatihah kepada beliau..Share

Monday, November 23, 2009

Pencarian kini bermula

Koleksi Nasyid Inter-Universiti

Assalamualaikum..

Nk inform kepada semua bhw aman studio dengan kerjasama neurotic studio sedang mencari individu dr mana2 IPT/IPTA utk menyertai album kompilasi nasyid Inter-Universiti(IU)...kepada sape2 yg berminat bleh antar butiran2 anda termasuk no fon utk dihubungi melalui 3 cara:

1)Layari www.syahmanz.blogspot.com
2)email kepada syahmanz@yahoo.com i
3)hubungi no fon saya

ni adalah satu2nya peluang utk penasyid2 universiti utk menyertai album ini..tempat adalah terhad..syukran..

P/s:Sebarkan2 kepada kwn ek
Share

Friday, October 30, 2009

Canon EOS 1000D

Perkhabaran seminggu dlm hidupku

Assalamualaikum...

30/10/2009
11.45 am

Wa..sudah lama xbuat citer dlm blog nie.Sbnrnya syah memang bz sgt2 dgn assignment dan presentation utk course syah sem nie.tmbh2 ag,syah join nasyid club IIUM,jd byk gak program yg terlibat.minggu dpn syah dah nk final exam.doakan syah ek sume..Moga2 dimudahkan utk menghadapi final exam yg mendatang nie..ari ni ade 2 citer nk habaq kat sume..nk canang2 la ni.Hik3..

citer pertama:
tanggal 24/10/2009 syah bersama2 dgn andy telah ke lowyat.utk pe?bukan utk baiki laptop,bukan utk baiki nset.tp syah kesana nk beli kamera. Canon EOS 1000D.alhamdulillah,lepas survey,tlpn kwn2 tanya pendapat,sume ckp yg tu dah ok utk level syah.actually ni 1st time syah beli benda dgn lebih separuh dr perbelanjaanya adelah duit syah sendiri.so,amat2 menyakitkan skit la.yela,duit simpanan dah abis.tp xpela,minat syah dgn kamera tu dah lama dah sbnrnya..time matrik ag.cuma dah lama dipendamkan..tu yg beli gak tu.faedahnya dpt?seminggu kelaparan.hahaha..maka dgn rasminya ari tu syah beli kamera tersebut.

ptg tu ape ag,test dgn andy n kwn2 yg lain la..hik3..tambahan lagi beli kamera tu utk tlg butik kak ma gak sbnrnya..nk jd fotografer butik dia.hope dptla keja tu nnt ngan kak ma..amin!




citer kedua:
yg ni syah nk inform kat semua pengunjung kat sini..skg album nasyid indie vol1 laris dipasaran.dgn syah pun ade skit je stok skg nie..jd sape2 yg ingin medaptkan album nasyid indie vol1 bleh msj syah tau..dgn harga rm18 saje xtermasuk kos penghantaran.jd sape cepat dia dpt.memng rugi kalau xdptkan album nasyid nie..dlm tu byk lagu2 yg best.memang rugi sgt2.hubngi syah ek lau sape2 nk.stok dah nk abis da
jd,setakat ini dl citer yg syah nk kongsi dgn sume selama seminggu dua sblm ni..pas2ni memng bz skit la koz nk final dah..hik3..jd ape2 hal,syah akan cite blk kat sume ek..nwy,tanxz koz telah menyokong nasyid indie dgn membeli album yg original.dan yg paling penting kpd mereka yg telah menyukai lagu DITANGISAN CINTA..syukran jazilan semua.


Share

Sunday, October 4, 2009

Performance di Kuliyah Econs

Show Sempena Majlis Jamuan Raya Pembina

4/10/2009
11.15 pm

Assalamualaikum...

Alhamdulillah,syah br je selesai show di LT2 Econs..Show kali ni sempena majlis jamuan hari raya PEMBINA..Sedikit tentang PEMBINA nie,sbenrnya club ni adalah NGO.ahli2nya terdiri drpd ahli2 sukarelawan.PEMBINA ni adalah singkatan bg Persatuan Belia Islam Nasional...huhu

Berbalik kepada show,sepatutnya mlm ni syah show sowg2..tp rasa cuak tu masih ade..so,ajakla abg halim utk perfom skali ag.tp abg halim ade keja lak..:-(.time ngah follow mjlis td,teringat kat amin dr ERAT.so ape ag,syah msj la dia inform nk ajak show..nasib baik dia dok kat gombak,jd dia leh dtg..So,mlm ni syah perfom dgn Amin la..Lagu yg kitaorg nyanyi adalah Ayat-Ayat Cinta,Segalanya Ada dan Ditangisan cinta....ape ag,amin sampai je,kami berlatih.tu pun xsmpai 5min..bila perfom,syah lak yg xingat lirik..hik4 gabra punya pasal...

anyway,perfomance td ok la gak..syah je yg spoil time ayat2 cinta kos xingat lirik..sume dah ok..audiens pun sporting gak..terutama Firdaus n Mad yg menjadi mangsa kami :-)
papepun,syah nk ucapkan berbyk2 time kasih buat Dharma (PM) yg sudi menjemput syah perfom mlm nie..sowi kos xdpt nyanyi lagu raya :-)..ape yg baik tu,datangnya dr Allah,yg buruk tu adalah kelemahan syah sendiri...




Share

Saturday, October 3, 2009

Persembahan Nasyid

Show Nasyid Talk "Muslim U-Turn"

1/10/2009
8.30pm
Main Auditorium,IIUM.

Assalamualaikum....

Syukur kehadrat Allah kerana telah dimudahkan segala urusan hambaNya ini..Dan bersyukur juga kerana dijauhkan dr segala malapetaka dan bencana..Kali ni syah nk citer tntg show utk talk Muslim Uturn.satu topik yg best dipersembahkan oleh ust hasrizal.

Syah dimaklumkan oleh penganjur 3ari sblm prgrm.lau xsilap syah,nama wakil penganjur yg jemput ni ialah hanisah.1st time dgr jemputan,ati syah gembira sgt2.yela,ade peluang utk menghiburkan ag org ramai.lepas bincang2 punya bincang,syah pun pk blk...show ni memang besar bg syah.kiranya amat penting.

Lusanya,syah borak2 ngan abg halim Devo..n syah berseloroh ajak dia show sama2..xsangka dia dgn senang memberi jwpn 'ya'..sbnrnya syah masih xpercaya yg dia sudi show sama2.yela,dia dah pro,syah ni br nk bertatih..yg membimbangkan syah lau show tu hancor..siyes dia akan malu..tiap kali syah jumpa dia,syah akan ask dia,adakah dia konfom nk join..n jwpn dia tetp sama.. :-)

ptg sblm prgm brlangsung,kami berdua pi reherseal..ptg tu abg halim nyanyi cukup2.huhu..syah xdpt nk nyanyi kos br bgn tido.suara pun jd rock! :-D lepas soundchck,kami blk bilik utk bersiap2..lepas isyak kami ke main audi.Mlm tu kami nyanyi lagu Ditangisan cinta,Demi cinta suci(Halim secara solo) dan juga Satu hari Di hari Raya..Lagu raya sbnrnya kami berlataih time soundcheck.hik3..main hentam je..tp mlm tu memang best.Alhmdulillah,semuanya berjalan dgn lancar wpun syah ade gak lari tempo utk lagu raya n abg halim lak ulang lirik lagu Demi Cinta Suci tu.pape pun,mlm tu memang gempak.Feedback yg kami dpt utk lagu Ditangisan cinta pun amat memuaskan.. :-)

Sblm syah nk stop,syah nk ucapkan berbyak4 tima kasih kepada pihak penganjur,Maaruf Club koz sudi jemput syah..n xlupa gak Abg halim yg memberi kepercayaan utk berduet ngan syah pd mlm tu..InsyaAllah,lain kali kita jumpa ag..







p/s:sowi pic xwape ok.sbb kamer xok :-(
Share

Saturday, September 26, 2009

Gambar Raya Aidilfitri

Sekitar Raya Aidilfitri 2009











































































Share