♥ SeGalanyA AdA ♥

WelcOme To My Blog SEGALANYA ADA ThanKs For VisitiIng My BloG Dont Forget to give YoUr Comment by Syah Segalanya Ada

Koleksi Video Show syahman

Tuesday, November 25, 2008

RUBIC CUBE N DE PUZZLE

Assalamualaikum....
25/11/2008

well,ari ni syah nk menceritaka tntg logo yg group syah dah wak..semua ni idea FATIN,DAYAH,AYID..syah sendiri xdpt bg idea sebitu rupa..memang cantik n unik idea mrk..syah just tlg memberi idea n makna yg tersirat dlm logo itu dr segi simbol,warna,nape pilih ni,nape pilih tu..

So,1st time logo kami biasa je..then kami ubah logo spt dibawah ni..cantikkan??

Kami kena present dlm kelas MDM ADIBAH,CCT kelas..overall,syah rasa kami la yg de best koz kami dpt jwb blk kebanyakan soalan yg diajukan..jwpn lak memerlukan critical thinking..so syah memang puas ati...namun,group kami xberjaya koz new comers dlm kelas sayh memilih logo group lain as a winner..logo yg simple..huhu..sedih gak la...yg paling sedih,syah dah wak group syah,kecewa.....syah xtau camne nk baiki keadaan nie..blur...hurm..nthla....nwy,tanx ek my friends...i enjoy to be in ur group..keyla,got to go..WsalamShare

Monday, November 24, 2008

ZOO NEGARA

23/11/2008
8.30 am

pagi2 ag kak kejutkan syah...malas tul nk bgn..mana xnya..syah tido pas subuh..semalaman syah tgk movie..haha..Pagi ahad tu,kami (kak ma n family n me) gerak ke Zoo negara..dah lama syah xpi..yg last skali syah pi kalu xsilap time darjah3 kot..yg pasti time tu syah masih ag kecik..

1st dlm tu,kami naik 'tren' n mengelilingi zoo tersebut..well,byk gak haiwan yg ade dlm tu..terpk plak diminda syah,kenapa kita selalu mempromosikan melawat negara orang sedangkan negara kita sendiri byk khazanah yg mahal.kan?cuba la kita renung2kan diri sendiri n pk..ini kah sumbangan kita terhadap MALAYSIA?

then kami take a walk dlm tu..ni la gambar2 yg sempat diambil ketika disana...enjoy!








Share
SEKITAR BANDARAYA KL

22/11/2008
3.00 pm

Ari tu,kami (andy n I ) went to kl..andy nk pi main futsal ngan DVOM group,so syah nk pi jalan2 ngan Kirey ( Ank YB Mache ) ;-p kami naik tren ktm menuju ke kl..byk ragam yg dpt syah tgk ari tu..byk manfaat yg kita dpt bila kita memikirkan ragam orang nie...

andy turun kat BTS..syah meneruskan perjalanan ke klsentral..sampai je sana,meriah sgt2..rupanya2 ade HARI SENI KL SENTRAL..byk pertunjukan petang tu diadakan utk pengunjung...Antaranya nyanyian bak dr kecik hinggala yg dewasa xkira bangsa melayu or cina or india & also tarian cina n india..Ini menunjukkan bhw kita MALAYSIAN adalah sebuah negara yg aman damai..kita patut bersyukur dgn kedamaian ini..Even org western yg ade ptg tu duduk di hadapan pentas menyaksikan program tu...


ANTARA AKTIVITI DI KLSENTRAL

after that,syah n kirey meneruskan perjalanan yg penuh onak duri tu menuju ke Times Square..huhu...byk yg kami wak..kami pi main boling n tgk wayang yg berjudul GUARDPOST506...yg nk citernya sini ialah bowling..ala,sape ag kalu bukan syah yg juara..haha3. ;-)

nwy andy pun bg saingan gak time 2nd round..dia yg lead time 1st -5th throw..tp syah dpt kejar balik..memng hepi la gak...kul 9 terus balik umah kak ma..huhu

hope next time dpt kuar ag ngan mrk semua...tanxzShare

Friday, November 14, 2008

Minggu Pertama,Semester Akhir,Tahun Akhir.....

Assalamualaikum wbt....

Hari nie Hari Jumaat.14/11/2008 pukul 12 pm....
Syah br je abis kelas Critical & Creative Thinking.....skg nie dok tepi tingkap dlm bilik,mencari2 wireless yg ada...

Minggu pertama nie xla bz sgt..ok jah..1st day syah kena register course n amik timetable..well,bley dikatakan pack gak jadual sem nie..xde hal,bley follow nya..tp yg teruknya subject yg syah amik nie btul2 memerlukan usaha yg kuat..huhu..

1st asgmnt,BMW (Basic Research Methods And Writing Reports)..fuh..memang tough tahap dewa..bley tahan gak complicatednya..skg nie group syah kena cari satu topik yang referencenya ade kat library,yg ade kaitan ngan course syah..

then topik tu kena jdkan lagi lagi n lagi spesifik....huhu...semalam pi consultation..tgk la sample2 report yg student sem lepas wak..fuyooooh...memng mantap ar...terasa gak down skit..tp nasib baik group member saling support menyaport....

Sem ni gak la syah dpt lecturer yg paling strict(tegas) kat uia nie..memang tertekan la jdnya...tp bila difikirkan secara positif,ia untuk kepentingan n kebaikan diri sendiri gak..ko guano???huhu....

well,i just recieve a message from my former lecture in pj...she's leaving this afternoon..i'm a little bit feel lost a person who really2 take care of me here..tp dia selalu bgtau, WALAU JAUH DIMATA,TP KITA PASTI DEKAT DIHATI....rite now,all i can do is pray for her succesfull in her study...yg penting,mdm nell ade ag..nnt nk pi gak umah mdm nell kat gombak tu..huhuhuhu...
Kenangan Terindah (ANDY,MDM NELL,MDM SALLY,SYAHMAN)

keyla,got to go...

Wsalam...
Share