♥ SeGalanyA AdA ♥

WelcOme To My Blog SEGALANYA ADA ThanKs For VisitiIng My BloG Dont Forget to give YoUr Comment by Syah Segalanya Ada

Koleksi Video Show syahman

Monday, October 27, 2008

Kisah Kelate

Salam Sejahtera Semua!!


Sambung citer ni...cite BALIK KAMPUNG KELATE!!


well,kisah2 ni syah taip time kat kg la..taip dlm word je.then copy paste terus..yela,nk pi on9 bukan senang kat sini..xde wireless sgt..adepun kat kfc..xkanla nk pi dok bercangkung dpn KFC..hik3..


hurm..memang nyaman bila 1st jejak kaki ke kelate..udaranya bersih,dingin..pa pe pun,syah rasa bertuah sgt..nape ek.ni ha nk citer..


1st day kat kb,syah jd driver papa..kemana saja papa pi,situla syah pi..yg jd syoknya bila papa happening sgt2..suka tgk wajahnya yg tersenyum.ari tu kami pi 'sobek' ataupun ubahsuai keta..keta wira dah kena ubahsuai,pastu keta CRV lak jd mangsa..CRV ni keta che yah la..ala,tukar radio je.hik3


then,syah ask papa nk fon br..second hand punya..papa ok je.jalan punya jalan,stop by kat kedai tlpn.tgk handphone papa yg dibaiki..smbil2 tu papa suh tgk yg berkenan..memang ade yg berkenan,tp time tu xde mood lak nk beli yg baru..jd cancel la..

Ontheway ke next destination,papa ask syah camne wak assgment kalu laptop xde.jd syah citerla kat dia yg syah kongsi ngan kak cah,kakak syah yg ke4.Dia pun terus suh pi kedai komputer..pi beli laptop..ape ag,kami pi la cari.2hari kami wak survey,ask owg tu,ask owg ni..yela takut2 kena tipu...Finally,my new laptop..


ACER ASPIRE 4930

Alhamdulillah..Allah telah beri rezekiNya kat syah..skg syah mudah nk wak kerja,nk on9 n menaip.xyah pi cc dah..tp......bajet pun naik gak la..yela,nk kena jaga laptop bukan senang..kena jaga betul2..nset punya topup pun dah byk membazir.huh!xpe,kita semakin dewasa,tmbah2 lelaki,kena pandai berdikari,pandai menguruskan kewangan..jd ni la masanya..!!!ChaYokkKK!!!!


Anyway,Tanxz PAPA..luv u so much!mwwaaaaaH


Share

GENTING HIGHLAND 2008

Assalamualaikum semua....!!

Pe khabar ek?Hope semua2nya sihat je?syah?Syah sihat je..makin gemuk tau...dah 73KG! Aiyaa...skg ni ngah ikat perut..kontrol makan la... (Ye ke???)hik3 ;-p

Bytheway,coretan kisah ini syah taip time dok holiday kat kg..yela dah abis exam,ape ag,balik kelate la..Hik3.Alhamdulillah exam semuanya leh jwb..dipermudahkan olehNya n berkat doa family syah.tp xgtau la btul semua x.Skg just berserah kepadaNya..Hanya doa je yg mampu mengubah SEGALANYA.

Sebelum cuti ari tu,UIA Nilai mengadakan umah terbuka Aidilfitri.wah!memang bestla.Hari tu makan makanan free je tau..Yg man respeknya,program tu berjalan dgn Grandnya n lancar..tmbh2 melibatkan MB N9.Nwy,masih byk kekurangan dlm prgm tu..tp memang happening la..Kami xlepaskan peluang la nk memakai smart2,pakai bj raya la!!..Makanan ari tu memang disediakan utk 2000org..cukup2.Hope next time leh wak ag..!

Exam Final abis 18hb..ramai kawan2 syah ask syah blk bila,syah bgtau la blk kb lambat skit..krn pe?krn nk pi GENTING HIGHLAND!!!!..Well,kitaorg ( exB2-3-4 dlm 6-7 owg) gerak ke Genting ari isnin..the day after tomorrow final paper..rancangan punya la bgs..kul 8 dah nk gerak dr KL Sentral..ape,syah,paan n daniel je sampai awl..yg lain tersangkut dlm kesesakan org nk pi kerja..jawabnya Delay la...next bas dr Kl kul 11..so kami ubah plan naik kat gombak sentral..kul 9pg dah sampai sana...sampai je,kami belasah nasi lemak..huhu..yela,turun awl2 pg xsempat nk makan..kul 10 kami gerak ke Genting..

Well kat kami sampai sana dlm kul 11. 1st tu xla sejuk sgt..bila naik keta kabel sampai atas sana,fuhhh memng dah menusuk sampai tulung rusuk..ari tu kami main sepuas2nya..Roller Coaster kami naik 4x,Space Shot naik 2x,Flying coaster,bumper car,jalan2 satu Genting n macam2 ag..pendek kata,semua benda dlm tu kami belasah..haha..TupTapTupTap kami blk kul 8..yela,bas akhir kul 8.15..nasib baik sempat..bygkan kul 8 atas keta kabel dr puncak nk ke bawah..ishk2..

Tp yg paling penting,hubungan persahabatan kami makin utuh..kami makin akrab..Hope hubungan ini kekal sampai bila2..U guys are The Best!! SEE U AGAIN GENTING HIGHLAND!!!!



Share

Friday, October 10, 2008

HAri Raya AidIlFitri 2008

Assalamualaikum...

Lama sudah blog syah ni menyepi..hik3..owg bz..kali syah nk citer tntg ape yg jd sebelum raya,time raya n selepas raya..1st,sebelum raya.Sebelum raya syah kena handle bas perdana(anak2 kelantan).5buah bas semuanya..alhamdulillah semuanya berjalan dgn lancr..xde masalah sgt..tp letihnya memang la...syah blk kg pada 26hb..ari jumaat..kami bertolak kul 9pg dr UIA Nilai..alhamdulillah sampai kb kul5 ptg..sampai je kb,syah terus ke HKB(Hospital Kota BHaru),melawat bapa sedara syah yg masuk wad kerana demam panas..borak punya borak sampaila kul 6..terus blk umah utk berbuka puasa ngan nenek..malam pertama memng letih gak..yela,jumpa sedara mara kat umah,pi masjid pun ahli jemaah bertanyakan khbar.alhamdulillah,atleast terjalin hubungan kan..esoknya wak preparation la untuk raya..tp yg sedihnya baju raya tahun nie xsempat siap...so,kenala pakai bj biasa..huhu.

Raya pertama,huhu...bgn lambat..yela,sbb mlm raya kena wak byk keja..subuh dlm bilik je.then bgn kul 8pg..haha.. ;-p tp sbnrnya raya kali ni xsperti raya bg kami sekeluarga..nape ek?hik4..masalah kuargala..xpela,xnk citer la kat sini..private skit..hik4..raya pertama memang letih..ramai sedara mara mai umah..hapening la umah..kul 11 terus kaur umah,pi ziarah kubur mak,pi jalan umah sedara lain lak..

Raya kedua n ketiga xpayah nk citer.kul 9pg dah kuar pi ziarah umah sedara mara yg xdiziarah ag..pi umah kenduri,pi umah besan family n lain2..letihnya xterkira..tp hepi la..bukan selalu pi jumpa mrk.kan?setahun sekali je.. sempat la gak pi umah kak izah n kak tikah beraya..anyway,tanxz ek kak tikah n kak izah koz always help me..bytheway,mtk maaf byk2 kat kwn2 koz xsempat pi beraya umah u all..terutama hazwan n atikah..sowi ek..erm,gambar raya ade gak..kat bawah2 nie.biasa je.





yg paling sengal skali kan,6hb syah ngan kakak2 pi cameron haighland.planningnya pada pg 6hb tu..syah xnk ikut,tp kena paksa..yela,k.wa n k.cah nk pi sgt,tp xkan nk bg diaowng drive sowng2 naik bukit..kak ma xpela ngan abe heeza then balik kl terus.so pi sana semata2 nk beli bunga..aduh.tp sempatla gak jalan2 sana..letih tol..sedy gak xdpt jalan lama2 sgt..masa singkat sgt2.sbb plan pi sehari je.agpun syah kena blk kl 8hb..syah xstudy pa pe pun utk xzem..dok umah xleh study..memang ryaa terus.hik4..

byk gak kenangan dpt sana..mcm2 benda lucu yg jadi.hik3..tp kecian kat adik ariesya,mlm tu dia beku tgn,memng xleh gerak langsung..ape ag,kena panaskan la tgn n bdan dia..yg paling hapi arif la.punya la nakal dia..suka sgt sakat syah n lain2..disana dpt tgk kehidupan owg asli,dpt tgk penduduk berlumba2 utk menrik perhatian pengunjung utk membeli kat kedai mereka n lain2..syah la,ade satu kali tu,tergagap2 cakap speaking ngan tourist..sblm nie xpenah pun..yg syah tau jawab 'yes','sure',no problem',ur welcome' hahaha... ;-p nwy,syah share la skit2 gambar pi cameron ngan my beloved sister..k?ade keja skit skg nie...agpun kena prepare utk exam.selamat enjoy...












Wsalam...Share