♥ SeGalanyA AdA ♥

WelcOme To My Blog SEGALANYA ADA ThanKs For VisitiIng My BloG Dont Forget to give YoUr Comment by Syah Segalanya Ada

Koleksi Video Show syahman

Friday, August 22, 2008

Parlimen Malaysia...

Assalamualaikum w.b.t

22/8/2008
masih ade seminggu ag nk puasa..xsabar rasanya..sblm syah meleret panjang,marilah sama2 kita sedekahkan Al-fatihah kepada arwah mami yg mana 12 syaaban lepas genap 2tahun dia mengadap Illahi..Al-Fatihah....

Minggu nie la paling bz dlm sejarah syah belaja kat uia..syah start dgn my beloved mdm..mdm sally @ superwomen..hik3..miss u mdm.ari tu dia dpt twrn smbung belaja ke udm kat terengganu..tahniah la..tp yg sedihnya,kami terpaksa berjauhan..yela,time short sem,kami student nilai ni xpenah rasa camne life di uia pj..mrk berdua la yg ajar kami..ajar akademik n ajar kami tntg kehidupan..br kami tau ape erti sebuah hubungan yg dibina atas keikhlasan n kejujuran..mrk berdua ni xpenah anggap kami mcm student mrk..mrk anggap kami mcm anak2 mrk sendiri..satu kelas kami ni mcm adik beradik dibuatnya..pegi kelas sama2,makan sama2,blk sama2..byk kenangan manis disana..spt sambut besday mdm nel,kenangan kad atm yg kena telan,role play n 4sure pi one utama with anak2 mdm..fuh,memng bestla..sehari suntuk dok sana..dah la keesokan final exam.haha..itula kegilaan kami..kadang2 belaja dlm kelas,kadang pi belaja dlm bilik mrk..belaja ke?rasa2 pi on9 ade la..haha..bila dgr je mdm sally nk pi lanjutkan pelajaran,sedih rasanya...yela,sape yg nk berjauhan ngan owg yg kita syg..kan?bila pk blk,itu kehendak dia..dia nk mengejar cita2..so,kena time hakikatla wpun sedih dilubuk hati... ai akak sally...

minggu ni paling bz..nape,1st ari tu penjualan tiket bas untuk anak2 kelate yg nk blk raya...semua berjalan sp dirancang..tp bila dah nk abis2 timbul pblm...pblmnya budak2 masih ramai ag yg xdpt beli sedangkan tiket sudah dijual sbyk 5buah bas..then ade 2 lecturer yg kol syah bgatau student dia xleh kuar koz ade kelas,seramai 10 org..jd dia suh spare seat utk student dia tu..nk ke x nk,syah terpaksa buka ag sebuah bas...yg mengejutkan,masih ramai ag yg xsempat beli..kena la tmbh satu ag...semuanya jd 7buah bas..memng ramai sgt2..xsangka.4sure mlm tu syah kena marah ngan presiden..yela bas byk sgt...sampai ari ni pun ade budak2 yg kol merayu suh tmbh bas ag..tp syah kena bertegas dah memang xbleh...byk sgt

mlm keesokan harinya,ade meeting gcc n meeting class project..nasib baik ade azlina untuk backup meeting class tu..syah pi meetng gcc..pe yg mengejutkan,syah diberi amanah utk memangku jawatan presiden gcc menggantikan wazid...syah xnk time koz syah br je 3minggu jd bendahari..dah la xjd ahli,xjd ajk.tiba2 jd bendahari..skg dah jd presiden..memng pening...ditambah lak prgm mahabbah week makin dekat..jd syah kena handle..syah wak ape yg patut je la...xnk time dah terlambat..jd kena wak ape yg patut untuk gcc nie... ;-)

yg best weekend ni,syah pi parlimen..group trip..lawatan..1st time sampai parlimen..syah ingat besar sgt dewan rakyat tu.tp kecik je..haha..byk gak la yg dpt bila pi..tgk YB membahaskan usul pendidikan,tatacara nk masuk dewan,protokol n sejarah2 parlimen...yg sedihnya xleh bw masuk kamera even handset...dia xnk gambar2 diambil..sedih gak la..yela peluang sekali seumur hidup...petang tu kami semua pi solat dimasjid negara...1st time gak sampai sana..yg lucu,syah sesat dlm tu..xjumpa toilet.haha...tp semptla bergmbar dlm tu..kenangan yg terindah..blk je ke uia,trus pi meetng gcc untuk program

pengajaran yg syah dpt dr minggu ni,kenala bahagi masa elok2..yela,syah bz sampai xsempat nk makan nasi..2ari xmakan ditambah ngan xde duit.hik3...ptg td br je makan.bihun bandung xde sayur..my favourite...so,amikla iktibar dr pe yg jd dlm kehidupan syah..next week syah memang 4sure akan sibuk sgt2...
Parlimen Malaysia
Kebanggaan kita
nk pi maye nieh!
Lepak2 jap

wssalamShare

2 comments:

Danial Izzat said...

mantap diari kau..

Syah NurFantz said...

haha...jgn la marah...ku memang selalu mantap..itula diriku..krn diriku sungguh berharga