♥ SeGalanyA AdA ♥

WelcOme To My Blog SEGALANYA ADA ThanKs For VisitiIng My BloG Dont Forget to give YoUr Comment by Syah Segalanya Ada

Koleksi Video Show syahman

Wednesday, July 30, 2008

Bicara kalbu

AKU SEORANG THALIB

Januari
Ya, aku seorang thalib(pelajar).Tahun ini,aku bakal menduduki PMR. Aku ingin berjaya!!!Ya, aku mesti berjaya untuk membanggakan ibu bapa ku dan juga bangsa ku….Cewah!!!Aku nak lulus cemerlang, nak berjaya macam orang lain..Dan, yang penting, berjaya menjadi orang…
Tapi, baru bulan Januari..Banyak lagi masa untuk aku ulangkaji pelajaran..9A, petik jari jer, sure aku akan dapat punyerrr..

Mac
Ishhhhh, aku tak start lagi ulangkaji pelajaran..Lagipun, tadi ada latihan sukan, letih laaaa…..
Tak pe,malam nie aku nak tidur..Esok lusa, aku akan study..Eh, tapi esok, aku nak pie lepak kat Kota Bharu..Hmmm..Tak pelah, aku akan study bila balik nanti…Tuh pun kalau tak letih!!HeHeHe…

Mei
Hati masih lagi berat nak study..Buku-buku aku pun dah lama standby,tapi tak po..Relek laa dulu..Member-member pun, aku tengok, 2 x 5 … 5 x 2 … Macam aku jugak!!! Tak pe, hero Melayu tok gaduh..

Julai
Baru nak start..Tapi, dok ingat kat member lagi, jumpa member, dok koya dan berhibur di kota yang penuh dengan dugaan nie…Cayalah, enjoy terus!!!

Sebulan sebelum exam
Tak pe, baca last minit lah yang elok..Semua formula aku akan ingat...Termasuklah FORMULA 1 di litar Sepang…HeHeHe…

Seminggu sebelum peperiksaan
Eh, alamak.. Tak boleh jadi nih..Ishh, tensionnya..Banyak lagi buku yang kena study..Tak per, malam nie jugak aku akan habiskan..Hmm,member pulak ajak chating…Tak pelah, seminit dua je..
Nak baca buku pun dah loya…Latihan pun belum habis buat!!!!Arghhhhhh!!!Malasnya…Nak tidurlah pulak…ZzZzZz…

Malam peperiksaan
Alamak!!!Mana buku aku??Eh, biar betul….Esok ker PMR?!?!?Kat mana jadual aku?!? Eh, mana nie?? TIDAK!!!!Mak!! Bapak!!!Buku!!……

P.S Adakah anda termasuk dalam golongan seperti di atas? Rancanglah sekarang untuk masa
depan adik-adik. Sekiranya adik-adik tidak merancang, bermakna adik-adik merancang untuk gagal…
Share
Tajuk: Segalanya Ada
Lagu & Lirik :Abd Halim Ahmad
Susunan Muzik : Abd halim Ahmad
Terbitan :Neurotic Studio

Andai dibandingkan kita dengan mereka
Yang jauh menderita kerana kekejaman
Yang lapar kebuluran tiada pergantungan harapan

Betapa bezanya kita
Dengan mereka di sana
Segalanya serba serbi kita kecapi

Nikmat yang dikurniakan
Bagai terbentang lautan
Seluasnya langit Tuhan
Yang menciptakan

Cuba sama perhatikan
Indahnya kita dijadikan
Punyai pelbagai teman
Rakan dan taulan

Rezeki yang dicurahkan
Kehidupan yang penuh aman
Tanpa sengketa yang mengancam jiwa
Tenteramnya hidup bila kurniaan Tuhan dihargai dan dijaga

Allah Ya Allah jadikan kami hamba
Yang bertaqwa memelihara
Setiap nikmat kau berikan
Moga syukur kan selamanya
Jangan jangan janganlah kau biarkan
Kami alpa dengan godaan
Yang bisa membuat kami melupakan
Share

Tuesday, July 29, 2008


Demam la plak

Aduh..xtau pe yg jd kat syah nie...selalu je demam...kalu xdemam mesti sakit kepala..skg lak dah batuk..sampai dah serak suara...sedih sgt2..tp sempat gak pi jalan2 ngan kwn2...

ari tu pi jalan ke time square..time kat kl sentral jumpa la plak abg nazrey nie...tome nk salam tu takut gak..xtau nape..ketar2 je tgn...gelabah kot nk salam ngan artis nasyid otai ni..huhu..
lepas tu br pi time square..pi tgk wayang,karoeke ngan kawan2..ok la..

Yg xdpt dilupakan,syah tertido kat kl sentral time ngah tunggu kwn2..huhu...lama gak..30 min..haha..

Bersama Nazrey

jap ag nk tido kat kl sentral

ni lak time pi jalan2 kat mid valley ngan kak ya..boring la gak jalan2 ngan owg nk shopping..yela,mengekor jerk..haha...sblm pi jalan2 pi jumpa mak sedara dl...windu sgt2 kat dia..dah lama xblk kg..huhu...yea2 2hb ni blk kg..hik3 ;[)


jln2 kat mid dlm keadaan demam

keboringan tahap dewa

anyway,stop sini la dl...syah amik ubat batuk td..jd skg dah rasa mengantuk dah..hihik3
esok ade ceramah israk mikraj..xsbr nk pi dgr...wassalamShare

Friday, July 18, 2008

Malam Jualan Tiket Perdana

Assalamualaikum...
Dengan nama Allah yg Maha Pemurah lagi Maha Pengasih..
PERDANA..sebuah persatuan yg menjaga kebajikan anak2 kelantan yg diperantauan..Syah jd sebahagian dr Exco Perdana gak..kat uia ni,last sem ade dlm 3oo je budak kelantan..khms lepas,syah handle jualan tiket untuk blk ke kelantan sempena cuti sem...ingatkan dlm 2bas je..tp bila wak pengumuman..MasyaALLAH..ramai sgt2 terutama muslimat..latest bilangan budak kelantan yg nk balik seramai 200 org..xmasuk ag budak2 lain...

Malam tu memng mengejutkan..perkarangan kelas memang dipenuhi muslimat saje..syah pun xtersangka..Alhamdulillah,mlm tu semuanya berjalan lancar..skg syah kena settle kan skit berkenaan bas..semuanya 5buah bas yg akan pulang..hope tiada ape yg berlaku nnt..harap2 semuanya berjalan dgn lancar..amin..well,ni ade skit gambar2 untuk malam jualan tiket tu..memng xsempat tgn ajk syah mlm tu..

Nasib baik syah dp ajk yg semuanya rajin2 semuanya..xsia2...tanxz ek my lajnah's frenz...hepi working dgn mrk nie..hepi je...

keyla,syah nk pi klinik jap..ari ni xwape sihat sgt...dah seminggu sakit..doakan syah sembuh key...tanxz..







wassalam...Share

Wednesday, July 16, 2008

Alhamdulillah...

Assalamualaikum....
lamanya xposting diblog sendiri..windu sgt2 nk taip citer seharian syah...hhuhu..syah memng bz sgt2..dtg cc pun juz nk cr bahan assgment..

anyway,dlm bz2 ni,syah sempat gak mengisi masa yg ade dgn berlatih nasyid ngan kawan2 n sifu syah,abg hazami...Alhamdulillah,byk dah pelajaran yg diperolehi..dan pada masa yg sama gak,syah berlatih lagu br..

Lagu baru ni adalah hasil ciptaan abg halim devotees yg berjudul SEGALANYA ADA...well,lagu ini menceritakan tntg perbandingan antara mrk yg serba kekurangan dgn serba lengkap...hurm,syah dah record lagu ni..tp lagu ni direcord dgn laptop syah je...jd xmixing n xmastering pun...ni pun direcord untuk simpanan peribad..huhu..

Anyway,hope kwn2 dpt dgr lagu SEGALANYA ADA n komen lagu ni dr segi vokal syah n lagu itu sendiri...sila tinggalkan komen anda disini ek...

orait.syah perlu berundur diri dah..mlm ni ade aktiviti penjualan tiket basdi uia..hik2..insyaAllah syah akn posting ag..

Wassalam ;-)Share