♥ SeGalanyA AdA ♥

WelcOme To My Blog SEGALANYA ADA ThanKs For VisitiIng My BloG Dont Forget to give YoUr Comment by Syah Segalanya Ada

Koleksi Video Show syahman

Monday, May 26, 2008

Group Presentation N Hazami Music

Assalamualaikum...
23/5/2008

wah,akhirnya dah lepas satu azab..huhu...actually dah lepas satu bebanan..group presentation..
anyway semuanya berjalan lancar..tp syah yg gelabah skit ari tu..xtau nape..ade gak beberapa point yg terlupa.well,syah bergroup ngan umid,andy n adilet..ngan budak rusia tu..hehe..well,ari tu,umid dpt lakukan yg terbaik..n dia la yg the best ari tu..syah pun sokong..dia usaha sgt2 nk present yg terbaik..n dia deserve untuk semua usahanya itu..well,gambar2 ni maybe xterang koz time tu kitaorng dlm kegelapan..hehe...dlm library..bilik presentation..

group pertama(sam and lain2)
Tgh Dengar presentation

Hafizah present tntg Universiti
Introduction Shahnoza yg mantap

well,kelas syah start kul 3 sampai kul 5..letih syah ari tu..blk je hostel syah terus kemas2 barang syah,,koz kul 6 nk gerak ke kelas abg mie lak..mlm tu,memang best..syah pun dah improve skit(abg mie yg ckp) tp yg penting,dia ckp suara syah ade gemersiknya..huhu..xtaula..sifu yg ckp..diakhir kelas,syah dapt jumpa SHAH..ala,yg duet ngan ella tu..dia dtg jumpa abg mie..well,tuannya biasa je....well,ni skit gambar2 dlm kelas abg mie..dia xbg sebenarnya amik gambar,tp syah amik senyap2..sowi abg mie..

Classmate
Blaja scale dlm nyanyian

setakat ni la dulu..syah ade keja skg nie nk wak..nnt kalu ade citer baru,syah kongsila..ok?

Wssalam
Share

Monday, May 19, 2008

Weekend Yang BEst

Assalamualaikum...
Bismillah....

weekend yg bz...rasa lama skali xsentuh keyboardnie..hehe.erm...memang pun..mana xnya..weekend syah kali ini penuh dgn aktiviti..tu pun terpaksa xmenghadiri/mengikuti beberapa aktiviti spt jamuan makan di rumah lecturer.Ari sabtu,syah ke gombak untuk menghadiri majlis persandingan kenalan lama family syah.syah kenal ngan mrk ni bila kami sama2 menunaikan umrah time syah darjah 3 rasanya..dah lama syah xjumpa,skg br bersua kembali..msg2 dah lain...anyway,Selamat Pengantin Baru buat kak Farah,moga2 bahagia ke anak cucu..Amin...yg best skali,cik n ayah ya ade sama kat kl...dah lama xjumpa mak sedara syah.rindu sgt2...

Kak Farah n her Husband


Family kami

Hari ahad syah ke sri pentas untuk menguji bakat akademi nasyid...tp nasyid xmenyebelahi syah bila kawan syah terlupa lirik...syah xsempat nk kuarkan suara dah kena stop..koz dah memang rule,kalu lupa lirik,memang out terus... ;-( xpe,kawan syah berdebar,1st time.hehe..to yg bestnya ari tu,syah dapat kenal ramai kwn2 baru spt fahizuan..dpt gak kenal group br nie..gorup nasyid girl..diaorng memang best sgt2 nyanyi..n diaorng terpilih..syah xtaula saringan kedua mrk lepas ke x..n kumpulan erat,group dr kelantan,xtau la dpt x..syah br je msj mrk..harap2 dpt..ade gak wakil dr kb..

farah fauzana n wahid


Time audition,syah dpt saksikan melodi secara live..dpt tgk camne krew mrk wak keja..n paling penting,dpt tgk wahid n fara fauzana..best...n paling penting ag,dpt gak menyemakkan muka dlm acara live tu..hehe.. ;-p ramai la gak yg dtg..lebih kurang 300 org kot..mcm2 ragam syah tgk..ade yg lucu,ade yg mengkagumkan syah...

ptg tu,syah janji ngan kak ma nk jumpa kat sogo...lama gak syah tunggu diaorng sampai syah tertido kat foodcourt sogo tu..(1st time tido kat public camtu)..sampai je kat umah,mandi2,solat n terus tido mati...

ari isnin,kak ma plan picnic kat sungai congkak...kami pi ngan family kak ya, n of course cik,kak nani n farhan pi gak...sampai kat sana xde org pun ag...ape ag,bina khemah,sediakan tmpt makanan n bush!!!!mandi....hehe..sejuk sgt3..sampai masuk ke celah tulang..muka anak buah syah pun jd putih....even abg2 ipar syah pun,last2 time nk balik br rendam...hehe...tp yg paling penting skali,picnic ni dpt mengeratkan hubungan kami sekeluarga...bukan selalu..kan?keluarga tu penting dr segala2nya...rite.?




Balik je dr picnic,terus ke kedai kak ma..ade customer nk jumpa...settle keja kak ma,terus bergegas blk umah koz abg halim devotees nk dtg umah kerana urusan bisnes...anyway abg halim,tanxz ek koz sudi luangkan masa dtg ke rumah..ohya,nntkan kemunculan album kedua DEVOTEES....key guys,c u again...
Wssalam....Share

Thursday, May 15, 2008

Dairi hidup ini

Asalamualaikum...

15/5/2008
mlm ni syah boring sgt2..xtau nape...wpun minggu ni paling bz skali..yela,assgment,exam,presentation,group discussion n lain2..

marks midterm dpt 9.5 je dr 15...xbyk...adela skit frust..huhu..as usual,grammar memang lemah..dah rancang nk adakan consultation..tp mdm xfree sgt...asyik next time je..tp xpe..
ari tu ade individual presentation...well,of course syah mark yg tinggi..hehe..8.1 dr 10..alhamdulillah...dpt aplikasikan kaedah time show dlm presntation...

last weekend kena pi ledtrain kat nilai...well,kebanyakan slot ceramah...bley dikatakan boring gak..tp yg penting dpt input br..itu yg best..well,tahniah utk my frenz,wazid koz jd program manager..i mean pengarah program...u did nice job..

wll,minggu nie kelas xde pe yg istimewa sgt..blaja blaja blaja...n of course ade training untuk presentation...yg xleh lupa bila syah berlakon jd 'lembut'..ngan budak foreigner lak tu..hehe..gambar2 syah masih usahakan...well,stakat nie dlm ek..esok nk smbt hari guru untk lecturer,ahad nie nk pi audition(doakan syah) n isnin ni mdm kami ajak kuar tgk wayang..wahhhh,bestnya...kyla,c u later guys..wsalam


wazid berucap tu


Br lepas wak xtvt kemasyarakatan


Suasana Ledtrain

My frenz at nilai

Muka Mengantuk
Share

Thursday, May 8, 2008

Hepi Besday Kak Cah

Selamat Hari Jadi untuk Kakakku Syahmina

Pagi7.5.2008,kak ya meminta syah blk umah pada waktu petang koz nk sambut besday kak cah..dia ckp ade suprise untuk kak cah..kebetulan,syah xde kelas pada ari khamis.ape lagi,berangkat la pulang..hehe..

Petang tu bertolak ke kl sentral jam 5 ptg..samapi kat sana xla ramai sgt orng tunggu ktm..tp bila bila train sampai,masyaAllah,PENUH satu gerabak...syah try gak nk naik,tp xdpt..terpaksala tunggu sejam kemudian...letihnya..

sampai je umah kak ya,terus mandi,solat maghrib then makan nasi.selesai je makan,bergerak plak ke umah kak ma..xsempat rehat pun.. :-( ni nk citer saat nk suprise kak cah..kitaorng naik pelan2 ke umah kak ma...sampai dpn muka pintu,kami nyalakan lilin..kakpun kuar ckp kak cah tgh solat...ape ag,serbu la masuk letak barang2dl..byk sgt barang..hehe

kitaorng adik beradik tunggu dpn muka pintu biliknya (mcm wakanabeb la plak)..dia ngah solat ngan kawan dia...then kami ketuk pintu...SUPRISE!!!!!!! yg peliknya dia xmenjerit..tp dia angkat kaki kanan dia n ckap ' ai gila' ....dia melatah..hahahaha!!!kami semua tergelak..dia punya terharu sgt2..

jd ni la gambar2 time besday parti dia tu...

smile kat kek

besday girl

Lady bird

kek besday

cantik x?

Tu ari jadi kak cah..camne ari jadi arwah mami sabtu nie.....
Share

Monday, May 5, 2008

MinGgu Yg Meletihkan

Assalamualaikum..kabare semua???
Minggu Yg meletihkan...
well,actually,syah ade mid sem ari sabtu,alhamdulillah mdm postpone pada ari selasa...relax skit.so,ptg jumaat blk umah k.ma..yela,sbb k.ya blk kb (bestnya) ..agpun syah nk amk laptop,bj kot n kamus kat umah kak ma..ari sabtu kita orng kuar pi mid..bw arif pi main taman atas mid.hepi sakan arif..kami ni yg letih menunggu..hehe..mlm lak,syah tgk AIM..syah tgk sifu syah,abg hazami show..memang mantap gak..not bad..

dah ready nk pi mid valley


ni time kat kedai butik k.ma

well,ari ahad,kami semua nk pi low yat,nk beli charger lapto k.cah..yg dl meletup..ape da...original punya pasal..tp sblm pi sana,kitaorng singgah kat kedai kawan abg heeze..kedai keta..apeyg bestnya,syah dpt rasa keta honda accord baru..n syah dah adeketa idaman sendiri..huhu..xsabar nk beli..

Dalam honda accord baru(test drive)

kereta idaman syah

well,setakat ni la dl..nk out dah nie...esok ade mid sem..kena blk studyja..nnt syah sambung citer lak ok?

c u again my frenz

wssalam


Share