♥ SeGalanyA AdA ♥

WelcOme To My Blog SEGALANYA ADA ThanKs For VisitiIng My BloG Dont Forget to give YoUr Comment by Syah Segalanya Ada

Koleksi Video Show syahman

Monday, April 28, 2008

HEpi BEsday To MAdam Nellia

Assalamualaikum... ;-) we meet once again..actually,pagi ni,syah dikejutkan dgn satu panggilan..kul 8 pg ag..mdm sally kol syah..ingatkan ade pesanan ke msj ke untuk bdk2 kelas,rupanya2 ade projek..

Madam sally tanya pukul rehat untuk kelas mdm nellia..rupa2nya jumaat lepas hari jadi die..jd mdm sally nk wak party suprise skit..jd,rancang2 kul 9.30 nk serbu mdm nellia.. jd,mdm sally dtg on time.ade pblm plak!bdk2 foreigner byk soal lak..xpe2.belaja punya pasal..then,mdm nellia bg kami semua kuar..n then syah pun bangun n ckp ade sumting untuk dia..syah buka pintu n invite mdm sally masuk dgn kek yg berlilin...kitaorng sambutla besday mdm nellia..heppening gak la...huhu...mdm sally pun bw ank laki dia..idris namanya..nsem gak.. ni gambar2 majlis ringkas tu

kelas petang lak,kelas L/s(listening N Speaking)..xde pe yg menarik sangat pun..tp syah dpt input br camne nk speaking dpn audience,teknik2 n tips..kami tgk video je...lama gak..dr kul 2 sampai kul 4..well,berbaloi gak dapat ilmu baru..dat's all for today...
ha,potong kek tu..
Besday Gurl
Anak mdm Sally.HandSome?
Khusyuknya belaja
Sempat bg posing dlm kelas
Share

Sunday, April 27, 2008

Minggu Yang Paling BZ

Assalamualaikum.... ;-)
Dah lama xposting dlm blog nie...alhamdulillah skg ade kelapangan...

Well,minggu ni la minggu yg bz sgt2..sampai pening kepala,letih n mcm2...nk start dr mana ek citer..hmm
well,dlm minggu belaja memang power sgt2..as usual,bila antar satu asgment,3 yg datang..nk wak camne,dah hidup di Universiti..ni la lifenya..






ni gambar2 time dlm kelas...ngan bdk rusia tu...
hari jumaat ade presentation training...kelas mdm sally..she quiet ok..ape yg bestnya presentation tu,I am De best..tp..kena improve grammar..hik3 ;-p..
mdm puji koz pandai tackle audience..( i guna teknik contact time show..)

hujung minggu lepas pi umah k.ya..yela,nnt hari pekerja diaorang nk blk kb..jd tido umah dia la..
Malam sabtu tu,main ngan danila..well,kena ngasuh..hik3..dl dia xkenal orng sgt,cepat menangis..tp ari tu dia dah rapat ngan syah..ok la...yg paling lawak,time die makan nestum,dia xmakan pun..dia sembur kuar blk..kdg2 terpercik kena muka mak nya,kadang2 mukanya habis ngan nestum...hik4..danila2..amat menghiburkan..xtaula yg sorang ag tu (ariesya) camne nnt..


pagi sabtu,abg longnya ade lawatan kat the mines..wahh!kecik2 dah pi the mines..tp okla,leh ajar dirinya berdikari..

yg syahnya kul 9 kuar ngan abg halim devotees pi National Library..sbnrnya kitaorg nk jumpa ust Shaiful,pengurus dmenc..ade urusan yg perlu diselesaikan..well,kat sana meriah gak..dpt jumpa husband rozita wan chik,jumpa apen UNIC n Lyn..byk gak ilmu tntg dunia nasyid yg dpt dr mrk semua nie..rupanya2 syah br je dimuka pintu..br nk kenal..hik4;-p

Dmenc punya show memng hebat gak..4buah lagu yg mrk nyanyi..suara pun bley tahan..not bad.Time dlm keta abg halim,byk yg dibincangkan..time dlm keta gak dgr demo lagu2 yg nk beli dr abg halim..n dah pilih satu lagu..ok gak la..memadai ngan harga n khidmatnya..then dgr demo lagu2 devotees untuk album kedua diaorg..wah!hebat n n best gak..nntkan kemunculannya key!!


Selepas zohor pada hari yg sama,kuar lak ngan kak cah..ingat nk pi pwtc tgk pameran,rupa2nya dah abis..xpun salah tempat..haha..then kitaorng pun blk la...then k.ya pun ajak pi Mid Valley beli brng2 rumahnya ngan abe mie n lain2..well,pi sana dgn keadaan berpeluh yg xkering2,yg bau busuk xhilang2..yela,sampai umah,terus kuar..Daniel dpt handset br..xpela,untuk kegunaanya gak..hope xmenjejaskan blajanya..

Well,kat mid memang ramai org ari tu..sbb kat sana ade pertunjukan fesyen..utk org chinese je..koz model2nya chinese..huhu..temanya kalu xsilap holiday..nice gak baju2 yg digayakan


lepas beli2 brg2 umah,kitaorng pun blk la...kul 8 lebih gak sampai..amat meletihkan..ha8..tp hepi..byk benda dapat..sbg panduan..yela kat mid tu,mcm2 jumpa ragam manusia..xcaya,pi la mid hujung minggu.

Keyla,setakat ni dulu la untuk citer minggu nie..byk sgt nie..he3..nnt kalu ade pa pe,syah share la kat sini ag..InsyaAllah..anyway,tanxz ek kat mrk yg visit blog nie...
c u agains guys...

WsalamShare

Sunday, April 20, 2008

HEpi BEsday To Arif Aeman

Assalamualaikum... ;-)

well,18hb ari tue dah genap 4tahun anak sedara syah..ptg jumaat tu,syah bergegas blk ke umah k.ma,yela,nk sambut hari jadi anak buah yang paling nakal...sampai2 je kat umah k.ma dah pun kul 8..Maghrib pun dah lewat..nsb baik sempat...Sesampai je kat sana,tgk2 besday boy tido...huh!cancel la nmpknya besdat party..

Keesokan arinya,kitaorng kuar ke kedai butik k.ma dl..well,her bussiness dah maju..byk tempahan yg dpt...Rezeki dia..well,kat kedai k.ma borak2 ngan k.mai,k.zura(pekerja k.ma) jap..dah lama xjumpa ngan diaorng..smbil2 tgk kedai br k.ma..after dat.we all kuar ke tesco ampang..nk sambut besday arif la..dah semalam cancel.kena wak gak ari ni(19.4.2008)..kitaorg wak kat pizza hut tesco ampang..Tanxz to pizza hut..

1st kak ma xnk wak.dia ckp dia malu koz ramai sgt3 orng kat sana..huhu..tp syah n abe heeza xhirau pun..dah benda btul kan...ha4..maka terlangsungnya hari jadi besday boy yg ke4...well,i have a picture n also a short clip...dah upload dah gambar2 nie...anyway,hepi besday arif aiman



c u again guys



Share

Friday, April 18, 2008

Hari KE 5 DI Uia PJ

Assalamualaikum... ;-)

Ari nie dah masuk hari ke5 kat pj..well,br je lepas kelas...letih gak skit koz jadual kelas harian memang pack..belaja sampai kul 6 ptg..anyway,it's ok..belaja punya hal..
lepas je kelas td kena ikut lecturer pi bilik dia untuk tukar buku cerita untuk presentation...yg syah punya dpt short story..jd org lain xpuas hati..huhu

Ari ahad ari tue,DMC record kol..dia ask tntg tawaran untuk recording satu lagu dlm album kompilasi..well,my team xdecide ag nk terima ke x..koz masing2 bz ngan komitmen lain..tp perasaan dlm diri nk sgt2 untuk recording tu..yela peluang hanya datang sekali je kan...well,kami masih ag berbincang..nntla tgk keputusannya nnt..

Kelas ari nie not bad..bley tahan..we all bergaul dgn baik...tambah2 satu kelas ngan budak2 rusia,uzbekistan n myanmar n also sabah..this week amat meletihkan gak...wpun byk free,tp homework bertimbun..bila siap je satu,dtg lagi 3 homework..huhu...jd tgh hari sblm zohor wak homework..sebelah petang lak,wak homework ag..mlm lak ajar Sanjhay@sam dr Russia bhs arab..okla..xmenyusah pun.agpun,syah leh improve arab balik yg dah 2tahun ditinggalkan

well,ini die gambar2 syah untuk minggu ni kat pj..muka blur je...huhu




Share

Wednesday, April 16, 2008

Salam Ukhuwah,SAlAM MuhiBbah..Selamat Datang,Ahlan Wassahlan


Assalamualaikum semua kwn2...

Alhamdulillah,segala puji2an bagi Allah yg telah memberi peluang kpd saya untuk membina blog sendiri...tanxz to my frenz Andy Sahlam who always teach me tntg laman web..(he also designer for Nurfantz'sforum)

1st of all,ucapan terima kasih kepada Ayahanda tercinta yg sentiasa memberi sokongan,cadangan,krirtikan untuk saya menceburi bidang seni ini...dengan semangat yg beliau curahkan,saya dapat berdikari sendiri..to my late mother,i always love u mum..

special thanks also to my nasyid team member,Nurfantz,Hazwan,umar,zulyumni yang yang always with me tika suka dan duka..also the other members (shoutul muhammadi) the important person,ust AbdulRahman n Ust Abadulllah (guru penasihat nasyid)

Then,jutaan terima kasih to my icon,abg Halim devotees yang xjemu2 membantu saya tntg nasyid nie...n also abg Muadz al-massr yg xletih melayan kerenah saya n always memberi support n the most3 important person abg hazami (my vokal teacher) n his members yang byk memberi tunjuk ajar tntg vokal n lain2...also thanks to Abg fadli Unic yg sentiasa memberi n membuka peluang kpd Nurfantz untuk menimba pengalaman..n ucapan khas kepada Taqie n his team Nice,gudlak in ur dakwah..

hopefully,u guys happy n enjoy with this blog n always visit it everyday...insyaAllah saya akan sentiasa memberi perkembangan terbaru tntg aktiviti saya,nurfantz,n sekitar saya...hik5..

tanxz to all

ur frenz,

Syah NurFantz






Share